Wie schrijft de Brabantse Pijl 2021 op zijn naam?

Jeroen van den Berg
12.04.2021

De perfecte overgangskoers van de Vlaamse Kasseien naar de Amstel Gold Race en de klassiekers in de Ardennen, luistert naar de naam Brabantse Pijl. Wie zijn de favorieten op woensdag 14 april 2021?

Maar liefst 27 beklimmingen op het programma

Het parcours is dit jaar net even anders. De Schavei ontbreekt maar we zien wel een volledig nieuwe Moskesstraat die maar liefst vier keer beklommen moet worden. De Moskesstraat, de steile helling in Terlanen was vorig jaar een succes maar een jaar na dato is de helling opnieuw aangelegd en daarmee gelijk een stuk makkelijker. De laatste keer dat deze helling bedwongen moet worden is op 10,4 kilometer van de finish. De Brabantse Pijl telt ruim 200 kilometer en is een uitputtingslag met alle stijle maar korte hellingen. Het zullen met name de lichte mannen zijn die aan het einde nog kracht in de benen hebben.

Hoewel de winnaar van vorig jaar, Alaphilippe afgezegd heeft zijn er natuurlijk een aantal andere renners die een gooi zullen doen naar het winnen van de Brabantse Pijl. Een flink aantal van de beklimmingen is ook opgenomen voor het WK later dit jaar. Er zullen dus ploegen en renners zijn die de Brabantse Pijl gebruiken als verkenningsrit voor later dit jaar. Wij gaan in ieder geval bij de bookmakers België kijken naar de favorieten voor de 61e editie van de Brabantse Pijl maar zullen ook onze blik geven op de kanshebbers.

Wie worden er als kanshebbers getipt?

Er zijn een aantal kanshebbers die hebben afgezegd maar omdat Parijs-Roubaix wegvalt zien we toch een aantal renners die de Brabantse Pijl aan hun kalender hebben toegevoegd. Hierbij kun je denken aan Jasper Stuyven, Sep Vanmarcke en ook Wout van Aert. In 2017, alweer even geleden won Sonny Cabrelli en die heeft zijn zinnen wel gezet op een nieuwe overwinning. Ook is Michael Matthews een renner voor wie dit parcours uitermate geschikt is. Thomas Pidcock liet goede dingen zien in de Ronde van Vlaanderen, maar kon uiteindelijk niet doortrekken, wellicht dat hij anderhalve week later wel in staat is tot een verrassing. Dan is er ook nog een Tim Wellens of Dylan Teuns die zou kunnen verrassen, maar dan moet het wel allemaal mee zitten.

Wout van Aert wordt gezien als grote kanshebber. Het is wel nog de vraag hoe fris de Jumbo-Visma nog is na alle reeds gereden klassiekers. Is Van Aert de grote favoriet bij de bookies? We gaan kijken bij Betway, waarvan onze Betway ervaringen veelbelovend zijn bij het wedden op wielrennen.

Betway odds bij de Brabantse Pijl 2021

©Betway

De Betway odds voor de Brabantse Pijl

Op het moment van schrijven is Betway de enige bookmaker die odds aanbiedt voor de Brabantse Pijl. De odds zijn ook nog eens veelbelovend hoewel we tussen de favorieten ook wel wat verrassingen zien. Net als onze verwachting is Van Aert de grote nummer 1 met odds van 2.50 voor de winst. Michael Matthews staat op de tweede plek met al elf keer je inzet. Voor wedden op Jasper Stuyven staat de odds op 15.00. Als Nederlander kun je niet bij Betway wedden maar er staat in ons bookmaker Nederland overzicht altijd wel een goede NL bookmaker voor je klaar. Je aanmelden bij Betway doe je via de link hieronder.

 

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.