Verspeelt Chelsea ook de vierde plek tegen Leicester City?

Jeroen van den Berg
17.05.2021

Leicester won dit weekend de FA Cup tegen Chelsea en The Blues zagen Liverpool in de competitie dichterbij komen. Kan Chelsea nu wel winnen om de vierde plek veilig te stellen?

Chelsea speelt nog drie finales

De Champions League finale tegen Manchester City zal ongetwijfeld bovenaan op het verlanglijstje staan van alles en iedereen dat Chelsea lief heft. Toch is het ook belangrijk om de vierde plek niet te verspelen. In de Londense derby vorige week verloren ze namelijk nipt van Arsenal en opnieuw punten verspelen kan dodelijk zijn. In de competitie staan er nog twee wedstrijden op het programma. De eerste is die tegen Leicester City op dinsdag avond gevolgd door de slotwedstrijd tegen Aston Villa. Door de nederlaag tegen Arsenal wist Liverpool tot op een punt verschil te komen. De vierde plek geeft directe plaatsing voor de Champions League, plek nummer vijf laat je in de Europa League belanden. Een verschil van tientallen miljoenen en een deuk in het imago.

Chelsea moet het doen zonder Andreas Christensen maar dat is de enige blessure die er speelt bij The Blues. Overigens deed Chelsea het tegen zowel Arsenal als Leicester City helemaal niet zo slecht. Er werd in beide wedstrijden gedomineerd enkel kwamen ze maar niet tot een goal. Tegen het doelpunt van Tielemans was niet veel te doen en in de match tegen Arsenal maakt Jorginho een verschrikkelijke fout. Daardoor verlies je twee belangrijke wedstrijden. Nu is het zaak om nog drie wedstrijden te winnen. Als dat lukt is de Champions League volgend jaar sowieso een feit want de Cup met de grote oren winnen, geeft je ook gelijk het toegangsbewijs voor volgend jaar. Wat de bookmakers Nederland verwachten bij deze wedstrijd zie je nadat we Leicester hebben besproken.

 

Leicester heeft de eerste mijlpaal al bereikt

Leicester hoopt nog steeds op het kwalificeren voor de Champions League. Met de huidige derde plek hebben ze daar recht op maar er zijn dus nog twee wedstrijden te spelen. Een daarvan is tegen Chelsea terwijl de laatste wedstrijd ook niet bepaald makkelijk is tegen Tottenham. Er kan nog een hoop gebeuren en twee keer punten verliezen zou zo maar eens kunnen betekenen dat Leicester in plaats van de Champions League de Europa League in gaat.

Het winnen van de FA Cup ten koste van Chelsea was wel al een mooie prijs afgelopen zaterdag.  Nu is het echter nog zaak om de laatste twee wedstrijden door te komen. Vorig seizoen viel Leicester net buiten de boot en dat zullen ze dit jaar graag willen voorkomen. Met nog twee wedstrijden te spelen is het verschil met Chelsea dat een plek onder ze staat nu twee punten. Het gat met Liverpool is drie punten en daarom moet Leicester op dinsdagavond wel goede zaken doen tegen Chelsea. Zelfs een gelijkspel zou ze al aardig in de juiste richting duwen. De laatste twee ontmoetingen met Chelsea gingen gewonnen. Het werd 2-0 in eigen huis op 19 januari en zaterdag wonnen ze dus met 1-0. Geloven de beste bookmakers opnieuw in een zege voor Leicester?

 

Ladbrokes odds bij Chelsea-Leicester City 18-05-2021

©Ladbrokes

De odds bij deze wedstrijd

Het is Ladbrokes met de beste odds bij deze wedstrijd. Chelsea is favoriet en het verschil is best groot. Voor wedden op Chelsea krijg je 1.72. Daarmee zijn ze toch wel de grote favoriet. Inzetten op een overwinning van Leicester levert je 5.10 keer je inzet op. Een gelijkspel staat op 3.55 maar daar zullen beide ploegen niet al te blij mee zijn. De laatste twee keer was het dus Leicester dat won, op wie zet jij in? Pak deze mooie Ladbrokes odds via de link hieronder!

 

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.