Wie wint de Clasica San Sebastian 2021?

Jeroen van den Berg
30.07.2021

De klimmers mogen weer aan de bak in de 40e editie van de Clasica San Sebastian. Wielrennen dus. De laatste winnaar was Remco Evenepoel. Wie wint er dit jaar?

Veel oud winnaars aan de start

De Baskische klassieker is een waar klimfestijn. Het startschot wordt gegeven in Donostia, de Baskische naam voor wat wij San Sebastian noemen. Aan de 40e editie doen er een aantal toppers mee, waaronder Alaphilippe, Mollema, Gallopin en Luis Leon Sanchez. Vier renners die in het verleden deze klassieker al gewonnen hebben.

Zijn deze vier coureurs ook dit jaar de favorieten voor de winst bij de beste bookmakers? Dat is nog maar de vraag want er zijn een hoop gegadigden voor de zege. Er wordt een hoop geklommen. De steilste strook op de Murgil-Tontorra bedraagt maar liefst 22%. Behalve goed klimmen moet je toch ook fantastisch kunnen dalen om een kans te maken op de eindzege. Mollema rijdt vaak geweldig in San Sebastian en behoort eigenlijk elk jaar wel tot een van de gegadigden.

Wie maken er kans op de zege van de Clasica San Sebastian?

Het is tijd om te kijken naar de deelnemers alvorens we ze zullen opdelen in drie categorieën. De topfavorieten, kanshebbers en outsiders. Behalve de vier ex-winnaars zijn er veel Tour de France renners die ingevlogen zijn naar het Baskenland. 

Zo is daar Simon Yates maar zien we ook Wilco Kelderman Mikel Landa en de verrassend goede Jonas Vingegaard. Jumbo Visma heeft ook Koen Bouwman en Antwan Tolhoek meegenomen. Deceuninck – Quickstep zorgt met Zdenek Stybar voor een meesterknecht voor Alaphilippe. De wereldkampioen heeft zijn zinnen gezet op de zege in het Baskenland en behoort net als Mollema en Adam Yates tot de topfavorieten

Tot de andere kanshebbers behoren namen als Diego Ulissi, Mikel Landa, Jonas Vingegaar en Ion Izagirre die een thuiswedstrijd rijdt.

De groep met outsiders voor de Clasica San Sebastian bestaat in onze ogen uit Wilco Kelderman, Gorka Izagirre, Antwan Tolhoek en Koen Bouwman. Zie jij andere kanshebbers en favorieten? Laten we eens kijken wat de Belgische bookmakers verwachten van deze klimklassieker.

Clasica San Sebastian odds favorieten

© Napoleon Games

De hoogste odds vind je bij Napoleon Games

Voor de rit in het Baskenland van start gaat, kun je natuurlijk de laatste ontwikkelingen volgen en nog snel inzetten. Wie er mee doen heb je hierboven al kunnen zien. Bij Napoleon Games is Julian Alaphilippe de topfavoriet. Hij staat op de eerste plek met vier keer je inzet. Bauke Mollema volgt met 6.00. Derde in de lijst is Egan Bernal, die waren we stiekem vergeten in onze lijst met kanshebbers. Adam Yates staat op 13.00 en Jonas Vingegaard 15.00.

De favorieten komen redelijk overeen met de tips die je eerder hebt kunnen lezen. Wie zie jij als grote favoriet? Vergeet onze Napoleon Games ervaringen niet door te lezen en zet vandaag nog in op de Donostia San Sebastian Klasikoa 2021.

 

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.