Kan Club Brugge zich revancheren tegen Oostende op vrijdag?

Jeroen van den Berg
09.09.2021

De Interlandbreak kam op het perfecte moment voor Club Brugge dat met maar liefst 6-1 verloor van AA Gent. Is Club Brugge wel opgewassen tegen KV Oostende op vrijdag 10 september? Dat lees je samen met de beste odds in dit artikel.

Club Brugge verliest dure punten

Als Club Brugge twee weken geleden wel had kunnen winnen, stonden ze nu op de eerste plek. Boven Union en Eupen. Toch ging alles mis wat maar mis kon gaan tegen AA Gent. Zondag 29 augustus 2021 zou zomaar eens een zwarte bladzijde kunnen worden in de geschiedenisboeken van Blauw-Zwart. Bij rust stond Gent al met 3-0 voor en nog geen half uur na de theepauze stond de score op 5-1. Tot overmaat van ramp zette Mignolet ook nog een eigen doelpunt op zijn naam in de 79e minuut. Brugge had maar drie schoten op doel en liep achter de feiten aan. Gent was vele malen feller dan de Bruggenaren. Het was alweer de derde keer dat Brugge dit seizoen punten verloor. Vooralsnog is het dus geen geweldig seizoen voor de mannen van Philippe Clement. 

Club Brugge zou alle schroom overboord moeten gooien en vertrouwen tanken tegen de Kustboys. Een paar dagen later komt PSG namelijk op bezoek op speeldag 1 van de Champions League. Een nederlaag tegen Oostende zou dan ook desastreus uit kunnen pakken voor het vertrouwen. Was de 6-1 oorwassing een losstaande gebeurtenis of zit er meer achter? Die vraag laten we zo beantwoorden door de beste bookmakers als we kijken naar de noteringen bij deze wedstrijd, waar je ook op live wedden kan.

Oostende verliest twee keer op rij en staat achtste

Niet alleen Brugge kent een wisselvallige start, ook Oostende kwakkelt aan het begin van het seizoen. Na een voortvarende start, zag het er goed uit voor de mannen uit de kustplaats maar na twee verliezen is de hoop een een stunt alweer wat gaan liggen. KVO verloor achtereenvolgens van Standard en Zulte Waregem. Zorgwekkender is nog dat de ploeg in twee wedstrijden niet wist te scoren maar wel twee rode kaarten pakte in drie wedstrijden. Eerst was het Alfons Almade die rood pakte tegen Seraing, een week later was het Arthur Theate die zijn frustraties uitte in de 94e minuut en net iets eerder dan zijn ploegmaats van het veld kon stappen. Kopzorgen voor Alexander Blessin die twee weken de tijd heeft gehad om een strijdplan tegen Club Brugge te verzinnen. Een felle strijd zonder rode kaarten zal ongetwijfeld besproken zijn. Maakt KVO een kans vrijdagavond? Laten we snel kijken wat de bookmakers Belgie  verwachten bij deze wedstrijd.

wedden club brugge-oostende 10-09-2021

© Unibet

Welke ploeg is favoriet bij de bookmakers?

Club Brugge is het aan z’n stand verplicht om favoriet te zijn tegen vrijwel elke ploeg in de Pro League. Toch lijkt de favorietenrol Brugge voor het kampioenschap wat af te slanken door de fikse nederlaag tegen Gent. Bij Unibet, hoofdsponsor van de regerend kampioen, is Brugge deze match wel gewoon favoriet. Je krijgt namelijk 1.35 als je inzet op Blauw-Zwart. Voor een overwinning van KVO krijg je 8.50. Een gelijkspel is ook zomaar eens mogelijk, hier krijg je 5.40 voor. Geen van beide ploegen kan puntverlies lijden. Toch kan er maar een ploeg winnen. Weet jij welke club dat gaat zijn? Zet dan nog snel in! Lees ook ons Unibet review.

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.