Wint België met speels gemak van Estland vanavond?

Erik de Kort
02.09.2021

Vanavond neemt België het in Estland op tegen het nationale team aldaar met als doel drie punten te pakken in de kwalificatiereek voor het WK in Qatar. Winnen de Rode Duivels?

Wat is er bekend over thuisland Estland?

Estland kende voorlopig nog geen geweldige start en staat onderaan groep E. Het land speelde nog nooit op een eindtoernooi en met de nul punten tot dusverre lijkt dat er ook dit keer niet in te zitten. Estland won dit jaar voor het eerst sinds een overwinning op Gibraltar in maart 2019. Dat deed het op een Baltisch toernooi met Litouwen en Letland. Estland wist te verbazen met twee overwinningen, maar heeft daarna vriendschappelijke en dus kwalificatiewedstrijden achter elkaar verloren. Dat geeft niet al teveel hoop voor de wedstrijd tegen België en de verwachting is dan ook de odds van de beste bookmakers in het voordeel zijn van België.

Toch zal het ooit eens moeten gaan gebeuren voor Estland dat België ontvangt in het Lillekulla stadion in Tallinn. Het gevoel is anders bij Estland, er is wat vaker gewonnen, al is het niet in officiële wedstrijden en de ploeg weet dus weer het net te vinden. Zit er dan ook een stunt in? Karl Hein en Maksim Paskotsi van respectievelijk Arsenal en Spurs, zijn de twee meest bekende namen, terwijl Matthias Kant voor de goals moet zorgen aan Estse zijde. Voor we over de noteringen gaan, kijken we eens hoe het met België sinds de uitschakeling op het EK.

België lijkt zich geen zorgen te maken

Hoewel de Rode Duivels plotseling punten verspeelden tegen Tsjechië in de tweede kwalificatiewedstrijd, lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Roberto Martinez is er na een enigszins teleurstellend EK gewoon bij en lijkt de Duivels in ieder geval te leiden tot en met het WK in Qatar. Hoewel de uitschakeling op het EK een bittere pil was, ligt de focus nu op het behalen van eindronde volgend jaar. Er is geen tijd om terug te kijken naar het afgelopen Europees Kampioenschap. België speelt achtereenvolgens tegen Estland, Tsjechië en Wit-Rusland en zal uit deze drie wedstrijden negen punten willen halen. 

Dat doen ze zonder Kevin de Bruyne, Nacer Chadli, Jeremy Doku en Dries Mertens. Romelu Lukaku en Eden Hazard zijn er wel bij deze kwalificatiematchen en hetzelfde kun je Stellen over Alderweireld en Vertonghen. Martinez lijkt er dus voor te kiezen om op dezelfde manier verder te gaan als op het EK. Een rondje langs de Belgische bookmakers leert ons dat Betway de partij is waar je de beste odds vindt bij deze kwalificatiewedstrijd. Je ziet de noteringen hieronder.

 

wedden op Estland Belgie WK kwalificatie 02-09-2021

©Betway

Wat zijn de odds voor België vanavond?

Het zal je vast niet verbazen, maar België is favoriet tegen Estland. Sterker nog, Estland lijkt geen schijn van kans te maken als het aan de cookies ligt. Zo staat het gastland op 34.00 keer je inzet voor een overwinning. Voor België krijg je 1.05. Zelfs een gelijkspel staat nog op 13.00. Er lijkt dus inderdaad geen vuiltje in de lucht voor de Rode Duivels. Nu je niet zo lang hoeft na te denken over welk team de meeste kans heeft, kun je die tijd beter besteden aan het lezen van onze uitgebreide Betway review. Wil je liever gelijk inzetten, dan doe je dat via de knop hieronder.