Wedden op Nederland – Tsjechië zondag 27-06-2021

Erik de Kort
25.06.2021

Het is zover, Oranje staat in de achtste finales en speelt daarin tegen Tsjechië. Wat zijn de kansen van het Nederlands Elftal, op zondag 27 juni tegen de Tsjechen?

Oranje lijkt te groeien

Lang leek het erop dat Nederland een tegenstander uit de poule des doods zou treffen. Er werd gevreesd voor Duitsland of Portugal maar uiteindelijk is het Tsjechië waartegen Nederland de degens zal kruisen. Spanje won van Slowakije en Zweden verloor niet van Polen. Dat heeft als gevolg dat Oranje nu tegenover een minder zware tegenstander staat. Hoewel de poule van Nederland werd gezien als een lachertje, werd er wel drie keer gewonnen. Nederland is één van de drie landen die de maximale buit hebben gepakt in de groepsronde. Dat lukte alleen België en Italië.

Oranje won van Oekraine, Oostenrijk en Macedonië en wist daarin acht keer te scoren. Door met name de laatste twee wedstrijden de nul te houden maakte Oranje een prima indruk. Nu is het tijd om te focussen op Tsjechië. De ploeg lijkt gewend te zijn op de 5-3-2 opstelling en zal tegen Tsjechië voor het nodig gevaar via de flanken moeten zorgen. Of de EK 2021 bookmakers Oranje als favoriet zien, zie je als we de EURO2020 odds erbij pakken.

Tsjechië de nummer drie in Groep D

Met Engeland en Kroatië in de groep leek Tsjechië voorbestemd om de nummer drie plek in de poule te pakken. Die voorspelling is in ieder geval uitgekomen. Er werd in Poule D een keer gewonnen, verloren en gelijk gespeeld. De Tsjechen wonnen de openingswedstrijd tegen Schotland  met 2-0. De prachtgoal van Patrik Schick ging de wereld over en de eerste overwinning op het EK was een feit.

Schick eindigde die wedstrijd met twee goals achter zijn naam en leek op dag één al hard op weg om EK 2021 topscorer te worden. Tegen Kroatie kwam daar nog een goal in het 1-1 gelijkspel. Tegen Engeland kwam Tsjechië niet tot scoren. Op de topscorerslijst staat Schick op de tweede plek met drie goals. Alleen CR7 staat bovenaan met vijf doelpunten. Moet Nederland vrezen voor Tsjechië of zien we Oranje met twee vingers in de neus winnen op zondag?

Wedden op Nederland Tsjechie beste odds

©Betway

Waar vind je de beste odds?

Door de laatste twee wedstrijden overtuigende te winnen, heeft de internationale pers Oranje gebombardeerd tot een van de EURO2020 favorieten. Ook de bookmakers geven Nederland de beste papieren deze wedstrijd. Voor wedden op Nederland krijg je 1.66 terwijl je voor Tsjechië 5.50 keer je inzet krijgt. Alles en iedereen lijkt rekening te houden met een overwinning van Oranje. Een gelijkspel geeft je 3.80 en betekent dat er verlengd wordt en zelfs penalty’s kunnen volgen, Wie van deze landen zien we terug in de kwartfinales?

De wedstrijd tussen Nederland en Tsjechië wordt om 18.00 uur gespeeld in Boedapest. Wedden kan je bij Betway, lees ons Betway review of meld je rechtstreeks aan via de knop.