Wedden op Frankrijk Zwitserland tijdens EURO2020 vanavond

Erik de Kort
28.06.2021

Frankrijk en Zwitserland zijn op jacht naar de kwartfinales van Euro 2020, vanavond maandag 28 juni. Toch kan er vanavond maar een ploeg winnen. Worden dat de Fransen of gaat Zwitserland voor een stunt zorgen?

Frankrijk nog steeds favoriet voor de titel?

Op voorhand leek Frankrijk al met een been in de finale te staan. Na de eerste wedstrijd tegen Duitsland leek niets de Fransen te kunnen stoppen. Toch wist het team van Didier Deschamps niet te imponeren tegen Hongarije en Portugal. Hoewel het spel niet altijd om over naar huis te schrijven was, eindigde Frankrijk wel als eerste in de Poule des Doods. Nu staat Zwitserland te wachten. De twee buurlanden nemen het op maandagavond tegen elkaar op.

Bij Frankrijk rust de hoop van de natie op de schouders van Kylian Mbappé, Karim Benzema en Antoine Griezmann. Met name Mbappé lijkt nog wat te moeten zoeken naar zijn vorm terwijl Benzema aan blijft tonen een waardevolle kracht te zijn. Het gelijkspel tegen Portugal was de tiende ongeslagen wedstrijd van Frankrijk. Deschamps gaf al aan dat hi zijn ploeg de finale wel ziet spelen op Wembley. Eerst staan echter de Zwitsers nog te wachten. Sterker nog, er zijn nog drie wedstrijden te spelen voordat de finale gespeeld kan worden. Zien de EK 2021 bookmakers Frankrijk winnen van Zwitserland? Er zijn wat blessures, met name bij de verdediging van de Fransen en dus zal het niet gemakkelijk worden vanavond.

>> Ontdek ook de EK topschutter odds <<

Wat zijn de kansen voor Zwitserland?

Zwitserland behaalde met de hakken over de sloot de achtste finale en dat is het enige wat er toe doet bij de Zwitsers. Zwitserland staat niet bekend vanwege de topvedettes, het aanvallende voetbal en schitterende zeges, integendeel. De Zwitsers moeten het hebben van hun vechtlust. Die vechtlust zorgt ervoor dat ze nu voor de vierde keer op rij de eindronde van een groot toernooi weten te bereiken.  De laatste drie keer waren de achtste finales wel het eindstation voor de Zwitsers.

Coach Petkovic heeft al aangegeven dat ze strijden voor wat ze waard zijn, maar toch ook Frankrijk wel als favoriet zien. De grote man bij de Zwitsers is Xherdan Shaqiri. Toch mag je Steven Zuber ook niet overslaan, Zuber was namelijk betrokken bij drie goals van de Zwitsers. Frankrijk – Zwitserland heeft wel iets weg van David vs Goliath maar toch staat Zwitserland in de achtste finales. Kunnen de Zwitsers voor een stunt zorgen vanavond of dendert de grootste der EK-favorieten, Frankrijk door naar de kwartfinale? We gaan snel kijken bij de bookmakers België naar de odds.

 

Frankrijk Zwitserland odds euro 2020

©Betway

De beste odds bij deze wedstrijd

We hebben gezien in ons Betway review dat zij de beste odds hebben bij Frankrijk – Zwitserland. Inzetten op topfavoriet Frankrijk geeft je namelijk alsnog 1.65 keer je inleg bij deze bookmaker. Voor een overwinning van Zwitserland krijg je zes keer je inzet. Er zullen niet veel mensen zijn die inzetten op de Zwitsers maar de noteringen zijn zeker interessant. Voor een gelijkspel krijg je nog 3.60. Dit zal betekenen dat er verlengd gaat worden en er zelfs penalty’s aan te pas kunnen komen. Wie denk jij dat er gaan winnen? Zet nog snel in,  de wedstrijd tussen Frankrijk en Zwitserland wordt vanavond om 21.00 uur gespeeld.