Eurostream 2020: de online variant voor het ESC 2020

Bob de Ronde
07.05.2020

Voor wie wilde wedden op Eurovisie Songfestival 2020, is er toch nog een troost. Deze song contest moest normaal doorgaan in Rotterdam in april, maar werd verplaatst naar volgend jaar 2021. Nu is er EUROSTREAM 2020, een online song contest, als digitaal alternatief!

Eurovisie 2020 online?

Een officiële vervanging is dat natuurlijk niet, eerder een initiatief van de fans. Beschouw het als een voorproefje op het Eurovisie 2020, dat nu met een jaar werd uitgesteld. Het idee ontstond online in deze crisistijden, waar mensen blijkbaar thuis zitten en niets om handen hebben. Zo bedachten enkele fansites van het Eurovision Song Contest een oplossing. Ze moesten een manier vinden om hun traantjes te bedwingen, dat dat ESC 2020 niet doorging. En hoe anders dan een via een online alternatief? En zo was Eurostream 2020 geboren!

Wij blij natuurlijk, en jij hopelijk ook! Hoewel de bookmakers niet meteen odds aanbieden voor het Eurostream-event, zijn we al blij dat we de nummers toch al eens kunnen beluisteren. Dit online songfestival is te volgen via YouTube, meerbepaald via het Eurostream-kanaal. Op dinsdag 5 mei vond alvast de eerste halve finale plaats, die je live kon volgen. De tweede halve finale gaat vanavond , donderdag 7 mei door via diezelfde youtube-pagina! Je kan dus niet alleen meekijken, maar ook online stemmen wie er door mag naar de finale!

Volg Eurostream 2020 vanavond online!

De halve finales volgen trouwens het concept van het echte Eurovisie Songfestival: met dezelfde line-up en planning van het ESC. Alleen traden de artiesten dit keer niet officieel op, maar worden de clips van de nummers gedraaid. Vervolgens waren het de kijkers van het live song event die konden stemmen op hun Euro Songfestival favorieten. Daarnaast is er ook een officiële jury, net als tijdens het Eurovision. Het leuke is, dat we meteen een idee krijgen van hoe de resultaten op het Eurovision Song Contest 2020 zouden kunnen zijn!

Hooverphonic naar Eurostream finale

Goed nieuws voor de fans uit België: de Belgische inzending van Hooverphonic, het liedje ‘Release Me’, mag alvast door naar de finale. Daarnaast haalden ook Litouwen, Azerbeidzjan, Rusland, Zweden, Roemenië, Israël, Noorwegen en Australië de selectie voor de online finale. Deze zal zaterdag 9 mei gebeuren via de live stream op YouTube. Het kanaal is Eurostream 2020, maar bekijk zeker ook de Eurostream website.

 

 

Over de auteur