De F1 GP op de straten van Monaco odds & voorbeschouwing

Erik de Kort
19.05.2021

Voor het eerst sinds 2019 doet het Formule 1 circus Monaco weer aan. Een schitterend stratencircuit waar sensatie gegarandeerd is. Wij bespreken hier de kanshebbers.

Lewis Hamilton heeft het altijd lastig op Monaco

Goed nieuws voor de Nederlandse Formule 1 fans en Max Verstappen aanhang. Dit seizoen lijkt in de ban te staan van de strijd tussen Hamilton en Verstappen maar de Brit heeft moeite met het circuit van Monaco. Van de dertien deelnames op Monaco won Hamilton er slechts drie, Het verschil tussen Hamilton en Verstappen is nu veertien punten en dat komt door de twee overwinningen van Hamilton in Portugal en Spanje. Als de Nederlander nu wel zou kunnen winnen en Hamilton zou derde worden, waarom niet, dan is het verschil weer rechtgetrokken.

Toch heeft ook Max Verstappen het niet altijd makkelijk hier. In 2019 werd hij tijdens de race tweede achter Hamilton maar door een dure fout en een licht botsing met Bottas in de pit-lane werd hij twee plaatsen naar achteren gezet. Max Verstappen moet dus nog een podiumplek verdienen in Monaco. Er is bij team Red-Bull goede hoop dat ze in Monaco weer eens op de hoogste plek gaan staan. De auto heeft wat updates ondergaan en ze lijken er klaar voor bij Red Bull Racing. Of de bookmakers daar ook in geloven zien we zometeen als we over de odds gaan

Zijn er nog andere kanshebbers dan Hamilton en Verstappen?

Het begint wat eentonig te worden misschien. Hamilton 1, Verstappen 2, of andersom. Is er dan werkelijk niemand die bij deze twee coureurs in de buurt kan komen? Eerlijk gezegd niet echt. Natuurlijk zal elke race een verrassing kunnen geven. Zo zijn er nog Bottas en en iets mindere mate Sergio Perez die voor het podium kunnen strijden en moeten we ook nog rekening houden met een George Russel of de Ferrari’s van Leclerc en Carlos Sainz. Voor Leclerc, zelf Monegask is het een thuiswedstrijd. Dat zal wellicht wat extra spanning en motivatie geven. Na het ontbreken van Monaco op de Formule 1 kalender zijn alle rijders weer blij om terug te zijn en er een sensatie van te gaan maken. Laten we bij Betfirst eens gaan kijken wat de noteringen van de favorieten zijn.

 

Monaco GP odds 2021

©Betfirst

Wie verwachten de bookmakers op het podium?

Van de beste bookmakers is het bij Betfirst wat ons betreft het meest interessant om dit keer in te zetten op de F!. In Monaco zien we opnieuw dat Lewis Hamilton favoriet is met 2.15 keer je inzet gevolgd door Max Verstappen met een minimaal verschil. Voor winst van de Nederlander krijg je 2.20. Valtteri Bottas staat als derde genoteerd met 8.50 en met maar liefst 17.0 zien we Sergio Perez als vierde favoriet.  Leclerc geeft je nog 21.00 maar vanaf de zesde plek waar we Lando Norris zien krijg je al 41 keer je inzet. Wordt het opnieuw een 1-2 voor Hamilton en Verstappen of kunnen we eindelijk eens iemand anders op het podium zien? Je ziet het op zondag!