Formule 1: Wie pakt de zege op Imola in Italië?

Jeroen van den Berg
15.04.2021

Drie weken na de start van het seizoen staat dit weekend de Grand Prix van Imola op het programma. Wordt het opnieuw een strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, dit weekend in Italie?

De tweede keer Imola sinds 2006

Om terug te gaan naar de laatste resultaten op dit circuit heeft niet al te veel zin. Er is namelijk een lange tijd niet gereden op Imola. Vorig jaar was het Lewis Hamilton die als eerste over de finish ging. Ook dit jaar is Imola opgenomen in het kampioenschap. Drie weken geleden was het een bloedstollend gevecht tussen de kopmannen van Red Bull en Mercedes. Nadat Max Verstappen Pole pakte en daarvoor alle drie de vrije trainingen won, had de Nederlander problemen met zijn differentieel. Hierop begon de inhaalrace van de Nederlander dat bijna resulteerde in een overwinning. Een spectaculaire inhaalactie leek goed teg aan, maar mislukte toch waardoor Hamilton won in Bahrein. Verstappen aast op revanche, maar Hamilton en Bottas zullen ook dit weekend weer willen domineren. Het belooft een bloedstollend gevecht te gaan worden. Voor we naar de odds van de beste bookmakers gaan is het tijd om onze favorieten op dit circuit te benoemen.

Wie zijn onze favorieten voor de GP op Imola?

Vooraf wordt er opnieuw gesproken over de strijd tussen de Verstappen en Hamilton maar de vraag is toch ook wat Bottas en Perez kunnen doen. Perez stelde in zijn eerste race voor Red Bull toch wel teleur. Verstappen viel vorig jaar uit maar lijkt echt zijn zinnen te hebben gezet op de winst in de tweede GP. De race zou wel heel gek moeten lopen als we uit een ander team een winnaar moeten kiezen. Mercedes lijkt nog een hoop aan de techniek te moeten doen terwijl Red Bull echt wel dichterbij is gekomen. Het zal opnieuw een spannende strijd worden waarbij we verwachten dat de podiumplekken worden verdeeld onder Hamilton, Bottas en Max Verstappen. We gaan kijken hoe ze daar bij Betway over denken.  Je kunt natuurlijk ook nog eens onze Betway ervaringen doornemen zodat je weet wat je kunt verwachten bij deze bookmaker.

wedden op de F1 Imola 18-04-2021 odds

©Betway

De bookmaker odds bij deze Grand-Prix

Ook de bookmakers Belgie  lijken nog niet echt een keuze te kunnen maken. Ze zullen wellicht de vrije training nog afwachten of de kwalificatie maar voorlopig zijn de odds voor Hamilton en Verstappen gelijk. Je krijgt 2.25 als je nu al inzet da teen van deze twee mannen gaat winnen. Op nummer drie zien we Bottas staan waar je al 8.50 voor krijgt en de vierde naam op het favorietenlijstje van de bookies is Sergio Perez. Het gaat spannend worden in Italië en helemaal met zulke odds!

 

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.