FC Groningen – PEC Zwolle in de Eredivisie vanavond, vrijdag 3 december

Erik de Kort
03.12.2021

#Ad – FC Groningen ontvangt op vrijdagavond PEC Zwolle Aan Groningen de taak om in het spoor van AZ Willem 2 en Heerenveen te blijven. PEC wilt maar één ding en dat is winnen. Wie wint deze wedstrijd?

FC Groningen drie wedstrijden op rij ongeslagen

Groningen staat momenteel 13e met 17 punten en heeft de kans om zich bij de beste tien van de Eredivisie te voegen. Die dertiende plek is eigenlijk te laag voor de Groningers en die willen dan ook maar wat graag omhoog klimmen. De laatste weken draait de ploeg van coach Jordy Buijs wel weer redelijk. Zo wonnen ze drie van de laatste vijf wedstrijden en werd er al drie keer op rij niet meer verloren. De weg naar boven lijkt te zijn ingeslagen en een overwinning tegen PEC zal Groningen nog meer moeten helpen. 

De vorige keer dat Groningen tegen PEC speelde, werd de wedstrijd echter verloren. Eerder dat jaar won Groningen wel in eigen huis van PEC. Ondanks het feit dat Zwolle op de laatste plek staat, mag de tegenstander dus absoluut niet onderschat worden. Groningen mist Radinio Balker en Damil Dankerlui, maar lijkt verder in goede staat voor de wedstrijd tegen PEC. De odds komen dit keer bij Bet365 vandaan en daar hoort ook een lekkere Bet365 bonus bij.

Komt PEC nog van de laatste plek af?

PEC Zwolle lijkt zich schrap te zetten voor een lastige degradatiestrijd. De ploeg staat momenteel 18e en wist in 14 wedstrijden slechts vijf punten te verzamelen. Het ziet er somber uit voor de Zwollenaren die bovendien op een negatief doelsaldo staan van -19. In deze 14 wedstrijden scoorden ze slechts zeven keer en kregen ze 26 goals tegen. PEC wist slechts een keer te winnen en dat was een paar weken geleden tegen Heracles. Sinds die overwinning ging het vervolgens weer bergafwaarts met PEC totdat ze afgelopen zaterdag 0-0 gelijk speelden. 

Dick Schreuder die de ploeg pas kort onder zijn hoede heeft, weet dat er een zware taak op zijn schouders ligt. Het doel is om directe degradatie te voorkomen en als het even kan ook nog de nacompetitie,. Daar zijn dan wel punten voor nodig en daar zit dus juist het probleem van PEC, die punten lijken dit seizoen waar wat lastig bij elkaar te sprokkelen. De verwachting is dat PEC bij de beste bookmakers de underdog zal zijn. We pakken de odds er hieronder bij.

Odds bij FC Groningen - PEC Zwolle 03-12-2021

© Bet365 02-12-21 / Quoteringen zijn onderhevig aan verandering

Wedden met een mooie bonus en goede odds

Zoals verwacht is FC Groningen de grote favoriet in de wedstrijd tegen PEC Zwolle.De odds voor een overwinning van PEC Zwolle staan op 5.25. Een overwinning van FC Groningen levert 1.66 op. Een gelijkspel zit precies in het midden met 3.80. Het lijkt erop dat FC Groningen met een overwinning aan de haal gaat. Bij Bet365 vind je momenteel de beste odds en krijg je ook een wed krediet tot € 100. Je leest er alles over in onze Bet365 review. Via de link hieronder kun je je direct aanmelden.