Boksen: Floyd Mayweather – Logan Paul 06-06-2021

Erik de Kort
03.06.2021

Floyd Mayweather-fans kunnen voor het eerst sinds 2018 weer hun idool weer in de ring zien staan als hij het opneemt tegen Youtuber Logan Paul. Een celebrity boksmatch dus maar dan met “Money” Mayweather. Een voorbeschouwing van mogelijk de boksmatch van het jaar: Floyd Mayweather Jr.  – Logan Paul op 6 juni 2021.

The best ever vs. Logan Paul?

Op 6 december 2020 werd bekend dat Floyd Mayweather a.ka. Money a.k.a. TBE (The Best Ever) weer in de ring zou stappen. De hele bokswereld was in extase toen de 44 jarige Amerikaan zijn volgende gevecht aankondigde. De tegenstander? Logan Paul, wie? Geen Conor McGregor, geen Pacquiao, maar Logan Paul. Een Amerikaanse Youtuber, acteur en dus blijkbaar ook bokser. Logan Paul staat erom bekend dat hij controversieel uit de hoek kan komen maar niet dat hij goed is in boksen. Op 3 februari 2018 wordt Paul uitgedaagd door Youtuber KSI voor een boksgevecht. Nog geen drie weken later wordt het gevecht aangekondigd. Het wordt een duo gevecht. De Logan broers tegen KSI en broer Deji. Er werd geen winnaar gekozen en dus kwam er een rematch die gewonnen werd door KSI.

De officiële statistieken van de boks carrière van Logan Paul staan op 1 gevecht, 1 nederlaag. Heeft Paul, die zichzelf The Maverick noemt, een voordeel ten opzichte van Mayweather? Zijn leeftijd, Logan Paul is 26 terwijl Mayweather 44 is. Ook is Logan Paul een kop groter dan Mayweather. De ervaring in boksen is minimaal bij deze celebrity. Daarom dat we zo eens gaan kijken wat de bookmakers België voor odds geven bij dit gevecht. Het gevecht doet ons een beetje denken aan Verhoeven vs Hari, toen ook twee groten tegenover elkaar stonden. Maar misschien verwachten we net iets minder van blaaskaak Logan Paul…

Het verbluffende record van Mayweather

Vijftig keer boksen, vijftig keer winnen. Doe dat maar eens na. Het succesverhaal van Mayweather is zoals je in een film ziet, klein beginnen en beetje bij beetje de bokswereld veroveren. Mayweather was de best betalende sporter ter wereld in 2011, 2012, 2015, 2016 en 2018. Zijn Pay Per View cijfers zijn de beste aller tijden. Mayweather is actief geweest in vijf gewichtsklasses. Super Featherweight, Lightweight, Light Welterweight, Welterweight en Light Middleweight.

Van de 50 gevechten van Mayweather gingen er 27 gewonnen door een Knock out. Mayweather won overigens 24 gevechten tegen (oud) wereldkampioenen, Dat is de reden dat hij met recht The Best Ever als nickname draagt. Waarom Mayweather zich “verlaagt” tot een gevecht tegen Logan Paul? De inkomsten waarschijnlijk. Zijn vorige gevecht in Japan leverde hem in 2019 ruim 8 miljoen Dollar op voor een ronde boksen. De aandacht bij dit gevecht is enorm en voor de gepensioneerde Mayweather een goede reden om weer eens in de ring te stappen. Laten we eens kijken of de beste bookmakers al odds hebben voor dit gevecht.

Floyd Mayweather - Logan Paul boksen 06-06-2021

Wie is er favoriet bij de bookmakers?

Na deze voorbeschouwing zou het vreemd zijn als we Logan Paul als favoriet zouden bombarderen. Met een officieel verloren gevecht tegenover 50 overwinningen met 27 KO’s lijkt Paul niet op te kunnen boksen tegen Mayweather. We verwachten dat Unibet de beste odds zal gaan hebben voor dit gevecht.

floyd mayweather Jr - Logan Paul odds

Ze staan inmiddels daar alvast online, aan een crushing 1.09 voor Mayweather tegenover 7.50 voor Paul. Wat denk jij, op wie zou jij inzetten? Ga je voor zekerheid met een kleine winst op Floyd, of neem je toch het risico en geloof je dat Logan de boel kan belazeren en toch zal winnen?

Je hebt nog even om te beslissen, voor het gevecht zo ver is. Dat geeft je mooi de tijd om onze Unibet ervaringen eens door te lezen. De beste odds zul je ongetwijfeld vinden bij Unibet en de link hieronder brengt je daar naar toe.