Wie wint de Formule 1 GP van Turkije?

Jeroen van den Berg
06.10.2021

De Grand Prix van Singapore werd afgelast en Turkije is daar dit weekend voor in de plaats gekomen, Opnieuw staat de strijd tussen de twee koplopers in de spotlights, maar hebben andere coureurs ook kan sop het podium?

Turkije lijkt het perfecte inval circuit

Eerder dit jaar werd Turkije al genoemd om de aanstaande Grand-Prix van Canada te vervangen, Omdat deze van de lokale overheden echter wel mocht doorgaan, werd er een streep gezet door de Turkse GP op Istanbul Park. Omdat Singapore toch werd afgelast kwam Turkije opnieuw aan bod. Na Rusland en voor Japan doemt de Grand Prix van Turkije nu op, Istanbul staat garant voor spektakel. Of het net zo spectaculair gaat worden als de GP van Sochi is nog maar de vraag maar er lijkt dit weekend toch wel regen aan te komen.

Istanbul Park is een snelle baan met sensationele bochten, met name bocht nummer 8 is geweldig en zal voor extra oplettendheid bij de rijders moeten zorgen. Dat is nog niet alles want aan het einde van het rondje komen er nog een paar slinkse chicanes aan waar nog plekken verloren kunnen worden. Vraag dat maar Charles Leclerc die in de laatste bochten in 2020 nog even twee plekken verloor. We zullen gaan kijken wie van de beste bookmakers de beste odds heeft, maar niet voordat we een blik werpen op de huidige stand en kanshebbers.

Wie zijn er favoriet op dit circuit?

Vorig jaar was de Turkish GP fenomenaal. Er werd gestart op de regenband en Lance Stroll stond op pole position. Max Verstappen zal met gemengde gevoelens terugkijken op de race in 2020 want zijn race verliep verre van geweldig. Lewis Hamilton startte als tweede vorig jaar en won met een halve minuut voorsprong. De van pole gestarte Stroll krijg vuil in z’n aerodynamica en moest opgeven. Sergio Perez werd tweede en nadat Leclerc een fout maakte in de laatste bocht stond Vettel als derde op het podium.

Natuurlijk gaat het tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, de geruchten zijn echter dat Hamilton wellicht zijn motor gaat vervangen en van achteraan zou moeten starten. Sergio Perez heeft laten zien dat hij zich als een vis in het water voelt op Istanbul Park. Kan Red Bull zorgen voor een stunt door eerste en tweede te worden? We kijken snel wie van de bookmakers Nederland de hoogste odds heeft.

formule 1 gp turkije odds

© Betcity

Waar vind je de hoogste odds

Je kunt bij Betcity terecht om als Nederlander legaal op de Formule 1 te gokken en dat ook nog eens te doen met de beste odds. Betcity is een nieuwe naam, maar zeker de moeite waard. Je leest er alles over in onze Betcity review. Bij deze bookmaker is Max Verstappen favoriet ten opzichte van Hamilton. Voor winst van Max krijg je 2.30, terwijl je voor een overwinning van Hamilton 2.80 krijgt. Op de derde plek staat Valtteri Bottas met 17.00, gevolgd door Sergio Perez met 19.00. Charles Leclerc mag de top 5 afsluiten met 21 keer je inleg. Wie denk jij dat er gaat winnen? Vergeet je niet aan te melden bij deze nieuwe bookmaker en pak direct de beste odds.

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.