Wedden op de F1 Grand Prix Barcelona 2021

Erik de Kort
06.05.2021

Na drie races is de stand tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen 2-1 in het voordeel van de Brit. Barcelona zal duidelijkheid moeten geven hoe groot de verschillen tussen Red Bull en Mercedes daadwerkelijk zijn. Een voorbeschouwing van de F1 Grand Prix Barcelona, van6 tot 9 mei 2021.

 Zijn er nog andere coureurs die kunnen winnen?

De laatste weken gaat het alleen maar over Max Verstappen en Lewis Hamilton. Waar het de voorgaande jaren vaak Hamilton en Bottas waren die samen op kop reden, is het nu de bolide van de Nederlander die zich steeds vaker op de eerste rij laat zien. We vragen ons dan ook af welke coureurs zich kunnen mengen in de strijd om de podiumplekken? De nummers een en twee worden constant opgevuld door Hamilton en Verstappen.

Bij de strijd om de derde plek zien we verschillende namen. Is het gat met de Nederlander en de Brit dan echt zo groot? Valtteri Bottas begon afgelopen zondag tijdens de F1 Portugal van pole position maar eindigde op de derde plek, op zes seconden voorsprong van Sergio Perez, de ploeggenoot van Verstappen. Daarachter zagen we Lando Norris maar het verschil met Hamilton was al bijna een ronde. Het lijkt er dus op dat we Mercedes en Red Bull op het podium kunnen verwachten. We gaan zo kijken wie er bij de bookmakers België favoriet is.

Wat kunnen we verwachten van de vrije training, kwalificatie en race?

Lando Norris wist in Portugal zijn derde plek op de algemene ranglijst te kunnen behouden. We verwachten dat de als Red Bull de problemen die ze in Portugal hadden, opgelost hebben dat het opnieuw tussen deze twee teams gaat met wellicht Norris op een verrassende plek. Bottas pakte de vorige race dan nog wel pole, we denken nu dat Norris de Fin naar de vierde startplek zal zetten.

De kwalificatie zal in onze ogen opnieuw het gevecht worden tussen Hamilton en Verstappen en dat lijkt feitelijk al zo bepaald voor de rest van het seizoen. Voor Max Verstappen is dit alweer zijn 100e Formule 1 race. Op de plek waar hij zijn allereerste race won, kan hij nu opnieuw toeslaan. Dat het een enorm spannen gevecht gaat worden staat vast. Laten we naar de odds van de beste bookmakers kijken.

de odds bij de f1 gp Barcelona

©Ladbrokes

Wie is er favoriet in Barcelona bij de bookmakers?

We zijn niet de enigen die een hoge pet op hebben van de clash tussen Verstappen en Hamilton. Dit gaat ten koste van de andere coureurs. De odds zijn duidelijk. Hamilton is de grote favoriet met twee keer je inzet. Verstappen volgt met 2.50 voor de winst. De eerstvolgende die we zien is Bottas met zeven keer je inzet. Perez staat al op elf keer je inleg. Norris die wij als een kanshebber zien voor de derde plek staat op 31 keer je inzet. Vergeet niet om onze Ladbrokes review door te lezen voor je via de onderstaande link deze goede odds kunt vinden.