Formule 1: Grand Prix Portugal odds & voorbeschouwing

Erik de Kort
28.04.2021

Dit weekend is de derde F1 Grand Prix van het seizoen alweer gepland. We reizen af naar Portugal en kunnen wedden met de allerbeste odds. Lees hier onze voorbeschouwing voor deze F1 Grand Prix Portugal 2021.

De stand van zaken in het kampioenschap

De grote vraag is natuurlijk: wie gaat de F1 Portugal 2021 Grand Prix winnen? Toch wordt er ook al met een schuin oog gekeken naar het kampioenschap. Daar is het na twee races ongelooflijk spannend. De eerste GP in Bahrein won Lewis Hamilton nipt van Max Verstappen. Maar twee weken geleden was het de Nederlander die aan het langste eind trok in een spectaculaire race won op Imola. Hamilton staat nu een punt boven de Nederlander omdat hij op Imola wel nog de snelste racetijd neerzette en daar krijg je tegenwoordig een bonuspunt voor.

Red Bull heeft dit korte seizoen al laten zien dat het niet meer hoeft te vrezen voor de bolides van Mercedes en daarom zal het ook in Portugal meedoen om de prijzen. Gaat het in Portugal opnieuw tussen Verstappen en Hamilton of kunnen Bottas en Perez zich er ook eens mee bemoeien?

Wat verwachten we van de Grote Prijs van Portugal?

Vorig jaar won Lewis Hamilton in Portugal en werd hij de coureur met de meeste overwinning allertijden. Op vrijdag vindt om half één de allereerste vrije training plaats en dan zal duidelijk moeten gaan worden wat de teams kunnen laten zien in de Algarve. Dit seizoen lijkt er vrijwel geen verschil te zijn tussen Hamilton en Verstappen en daarom wordt het lastig om iemand anders op het podium neer te zetten dan deze twee mannen.

Daar moet natuurlijk een rijder bij en dit keer verwachten we toch dat het Bottas zal gaan worden. De vorige race, F1 Grand Prix Italie, was Bottas betrokken bij een grote crash en daarom zal hij zich natuurlijk willen revancheren. Geven de beste bookmakers Bottas een kans om dit keer wel op het podium te komen? We gaan het hieronder zien als we de odds van de goksites België er bij pakken.

algemeen kampioenschap formule 1 wedden 2021

©Circus

De bookmaker odds bij deze Grand Prix

Het kampioenschap is enorm spannend nu Mercedes en Verstappen zo dicht bij elkaar zijn gekomen. Daarom kunnen we ook niet anders dan te verwachten dat de podiumplekken tussen deze ploegen verdeeld gaan worden.

Bij Circus zien we dat Max Verstappen de favoriet is voorlopig. Wedden op Verstappen doe je nu met odds van 2.00. Kort hierna zien we Lewis Hamilton staan met 2.50 voor winst in de Algarve. Valtteri Bottas staat op de derde plek maar voor de Fin krijg je al negen keer je inzet. Max Verstappen’s teamgenoot Sergio Perez sluit de top vier af met 11.00. Vergeet voor je gaat wedden niet om onze Circus review eens door te lezen. De odds in de afbeelding hierboven hebben betrekking op het algemeen kampioenschap.