Wie gaat er winnen op Silverstone? Wedden op de F1

Jeroen van den Berg
14.07.2021

Na een week rust is het dit weekend opnieuw tijd voor de Formule 1 Grand Prix. Op het legendarische Silverstone staat er een vernieuwd programma op het menu. Hier lees je hoe het werkt en waar je op kunt wedden.

Extra punten te verdienen door drie sprint-races dit seizoen

Voor de eerste keer staat er een sprintrace op het programma en dat betekent dat er drie extra punten te pakken zijn. Behalve de race uitslag en punten voor de snelste ronden, is er een nieuw element toegevoegd, de sprintrace op zaterdag. Dit betekent dat de kwalificatie van de zaterdag naar de de vrijdag verhuis. Op zaterdag is er dan de derde vrije training en een verkorte race over 100 kilometer (17 rondes dit weekend). De winnaar van deze sprintrace krijgt drie punten, de nummer 2 krijgt twee punten en de nummer drie krijgt het laatste punt. 

De sprintrace is korter en misschien zelfs spannender dan de race op zondag. Er zijn namelijk geen verplichte pitstops en teams hebben een vrije bandenkeuze. De winnaar van de sprintrace staat zondag op poleposition en krijgt dus die extra WK punten. Wie wilt er nu niet de allereerste sprintrace winnen en zo de geschiedenisboeken ingaan. Wordt het Lewis Hamilton op zijn Silverstone in eigen land of toch weer Max Verstappen die drie keer op rij al winnaar uit de bus kwam. Voor Red Bull is dit de langste reeks aan overwinningen sinds de laatste titel in 2013 (Perez won in Azerbeidzjan en daarvoor won Verstappen in Monaco). Wordt dit zes op rij voor Red Bull? We pakken zo de beste bookmaker odds erbij.

Hamilton domineert op Silverstone

Lewis Hamilton lijkt onverslaanbaar in Engeland. Hamilton heeft al zeven keer de British GP gewonnen en zal er ook dit weekend alles aan doen om als winnaar uit de bolide te stappen. Voor Mercedes is dit overigens de langste reeks zonder overwinning. Vandaar dat er ongetwijfeld wat extra druk op komt staan. De laatste races is het constant Hamilton vs Verstappen en dat lijkt eerlijk gezegd opnieuw te gaan gebeuren. De verwachting is dat Mercedes nog met een update gaat komen en verbeterde auto’s laat starten op Silverstone. Het zal dus lastiger worden voor Red Bull dit keer. Hieronder gaan we kijken wat de Belgische bookmakers geven bij de verschillende races dit weekend.

outrights winnaars british GP

©Betway

Waar vind je de beste odds?

Nu er elke dag van het raceweekend spektakel is, betekent dit dat je op elke dag goede odds en weddenschappen kunt vinden. De belangrijkste weddenschap is natuurlijk de grote race op zondag. Bij Betway zien we dat Verstappen hier favoriet is met 1.66. Hamilton volgt met 2.62 en Sergio Perez heeft Valtteri Bottas van zijn vaste derde plek gestoten met 12.00. Althans, de odds van Bottas en Perez staan gelijk. Het is dus niet alleen het gevecht tussen Max en Lewis, maar toch ook Red Bull en Mercedes om het constructeurskampioenschap. Behalve wedden op de winnaar zijn er nog tal van andere weddenschappen die voor je klaar staan bij Betway. Vergeet niet om onze Betway review door te lezen en pak die mooie Formule 1 odds via de knop hieronder.

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.