Eredivisie op vrijdag: Fortuna – Sparta

Jeroen van den Berg
17.02.2022

Zowel Fortuna Sittard als Sparta willen degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie voorkomen en nemen het vrijdag tegen elkaar op.  Hier lees je de voorbeschouwing en pak je bovendien de beste odds.

Fortuna wint weer na drie nederlagen op rij

Even leek het erop dat Fortuna Sittard richting de laatste plek zou gaan toen het drie keer op rij verloor. Dat was ook het moment dat Sparta juist punten wist te pakken. Toch werd het tij gekeerd en staat Fortuna nu, twee overwinningen later op de zestiende plek met twee punten meer dan Sparta. Fortuna wist te winnen van Heerenveen en Groningen en verloop slechts nipt van AZ. Wat dat betreft lijken de Limburgers dus goed aan 2022 te zijn begonnen. Met eerst Sparta en vervolgens Cambuur, PEC en Willem II op het programma, is er een periode aangeboden waarbij er wel punten gepakt moeten worden. Alle ogen zijn gericht op Zian Flemming die met vier goals en drie assist enorm belangrijk is voor Fortuna in de Eredivisie.

Door nu te winnen van Sparta kunnen de Fortunezen een gat slaan van maar liefst vijf punten. Bovendien kunnen er zomaar eens een aantal plekken gepakt worden als Willem II, Go Ahead of RKC punten laat liggen. Verwachten de bookmakers online dat Fortuna wint van Sparta?

Sparta wint voor het eerst sinds 6 november

Als degradatiekandidaat is het natuurlijk lastig om te winnen maar afgelopen zondag lukte het Sparta dan toch. Voor het eerst sinds 6 november won het weer in de Eredivisie. Toen werd in Breda Willem II verslagen met 3-0 en afgelopen zondag won Sparta opnieuw, maar dit keer in eigen huis. Die overwinning kwam na twee nederlagen en vier achtereenvolgende gelijke spelen in de Eredivisie. Door de overwinning bleef Sparta op de voorlaatste plek staan want ook PEC Zwolle won en had Sparta naar de laatste plaats kunnen sturen.

Tussen de nummer 13 en nummer 18 van de Eredivisie zitten slechts zes punten en elk puntverlies kan dus dodelijk zijn. Sparta zal in iedereen geval er alles aan doen om degradatie en de nacompetitie te ontlopen, een overwinning in Sittard zal in ieder geval een goede stap zijn. We gaan kijken bij Bet365 wat hun verwachtingen zijn bij deze wedstrijd. Bovendien kun je een bookmaker bonus pakken tot wel € 100! Genoeg redenen dus om de odds van deze bookmaker te pakken.

sparta favoriet bij de bookmakers tegen Fortuna Sittard

© Bet365-18-02-2022 – Quoteringen zijn onderhevig aan verandering

Bet365 met de beste odds bij Fortuna Sittard – Sparta

De odds voor deze wedstrijd liggen dichtbij elkaar maar Sparta is momenteel nipt favoriet bij deze bookmaker. Je krijgt voor een overwinning van de Spartanen 2.60 terwijl de odds voor een overwinning van de thuisploeg op 2.70 staat. Een gelijkspel levert 3.40 op. Meer informatie over gratis wedden en onze ervaringen bij deze bookmaker lees je in de bet365 Nederland review, maar gelijk aanmelden kan ook. Dat doe je via knop hieronder.

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.