Wedden op de Franse Presidentsverkiezingen 2022

Jeroen van den Berg
19.04.2021

Je kan er maar beter vroeg bij zijn, hebben ze gedacht bij Ladbrokes. Daar kan je namelijk nu al inzetten op wie de Presidentsverkiezingen voor Frankrijk in 2022 gaat winnen. We zullen alvast de situatie en natuurlijk de odds bespreken.

Nog 12 maanden te gaan: De situatie nu

Nog een jaar voordat de Fransen naar de stembussen trekken. De aanstelling van Macron lijkt eigenlijk nog niet eens zo lang geleden.  In 2017 won de nu 43-jarige Macron met zijn eigen partij “La République En Marche!. Voorstanders van Macron weten het zeker, de Premier gaat zijn tweede termijn in. Toch is er ook onder de Franse bevolking een grote groep twijfelaars. De eerste periode van Macron is dan ook niet zonder slag of stoot verlopen. Er waren de gele hesjes en de daarbij horende protesten, geplande pensioenhervormingen en ook is er een hoop kritiek op de aanpak van de huidige situatie. Officieel heeft Macron zich niet aangemeld voor de verkiezingen maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. Een recente opiniepeiling heeft aangetoond dat op dit moment 45% van de Fransen nog vertrouwen heeft in de regering onder Macron, dat geeft de premier hoop voor de aankomende verkiezingen, als hij zich dus verkiesbaar stelt.

Toch blijkt tegenhanger Marie Le Pen populairder dan ooit. Er gaan zelfs geruchten dat als de verkiezingen nu gehouden zouden worden, Macron verliest van Le Pen. Met nog een jaar te gaan zijn er dus al een hoop speculaties. Laten we daarom eerst maar eens gaan kijken wie we verwachten dat er mee gaan doen. Daarna zullen bij de beste bookmakers Nederland en bookmakers België gaan kijken naar de voorlopige odds op de Franse Presidentsverkiezingen.

Welke kandidaten verwachten we?

Okay, Macron en Le Pen hebben nog niet medegedeeld dat ze verkiesbaar zullen zijn maar we verwachten dat dit zeer binnenkort bekend gemaakt zal worden. De campagne van de partij van Macron is inmiddels gestart en ook bij Le Pen zitten ze niet stil. Er zijn nog andere kandidaten al lijkt het ons sterk dat zij een kans maken tegenover deze twee rivalen.  Jean-Luc Melenchon heeft zich al verkiesbaar gesteld Melenchon met duidelijk een socialistische achtergrond zou achter Le Pen en Macron volgen.

Een andere naam die we veel horen is Laurent Wauquiez. Wauquiez is met name de hoop van de jonge republikeinen. De sympathieke fransman was de opvolger van Nicolas Sarkozy en was lange tijd woordvoerder van het kabinet. Het lijkt niet genoeg te zijn om de verkiezingen te winnen. Toch weet je het met Macron en Le Pen maar nooit. Een slippertje is zo gemaakt. Hoewel Wauquiez ook wat rechtser is, lijkt met name de jonge generatie voor hem te kiezen. Laten we eens kijken wat ze bij Ladbrokes van deze presidentsverkiezingen verwachten.

 

Wedden op de franse presidentsverkiezingen 2022

© Ladbrokes

De bookmaker odds bij de Franse Presidentsverkiezingen 2022

Bij Ladbrokes hebben ze een grote favoriet en dat is Emmanuel Macron. De huidige leider staat op 1.60 terwijl zijn rivaal Marie Le Pen op vier keer je inzet staat. Jean Luc Melenchon staat al op dertien keer je inzet. Voor Laurent Wauquiez lopen de noteringen nog net iets verder op met 16.00. Voorlopig lijkt het dus een strijd te worden tussen Macron en Le Pen met daarachter een hele tijd niets. Is het voor jou nog niet te vroeg om te wedden op de Presidentsverkiezingen in Frankrijk, dan kun je nu al gaan kijken bij Ladbrokes via de link hieronder. Onze Ladbrokes ervaringen doornemen kan natuurlijk ook nog.

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.