Genk neemt het thuis op tegen Club Brugge

Erik de Kort
27.08.2020

Je voetbalzondag begint spectaculair zondagmiddag met de kraker tussen Genk en Brugge. De twee kampioenen van de laatste twee seizoenen tegenover elkaar. De situatie is nu volledig anders, wie wint?

Genk nog niet in bloedvorm

Drie wedstrijden en nog geen wedstrijd verloren, het ziet er wellicht niet eens zo slecht uit als je het zo benoemt. We kunnen het anders zeggen: één overwinning uit drie wedstrijden. Dat is natuurlijk niet al te best voor een ploeg als Genk. Tegen Zulte Waregem werd nog gewonnen door twee goals te maken in vijf minuten, maar tegen Standard en Leuven kwam de ploeg van Hannes Wolf niet verder dan een gelijkspel. Met name de spelopvatting en het resultaat tegen Leuven waren niet om over naar huis te schrijven.

Goed, Genk mag niet klagen met de huidige zesde plek, er is ruimte voor verbetering en die verbetering kan ervoor zorgen dat de ploeg hoger in de top vijf kan belanden. We gaan zo eens kijken wat de bookmakers België verwachten van de wedstrijd tussen Genk en Brugge. Na de match tegen Brugge staat er een wedstrijd tegen de verrassende koploper Beerschot op het programma. Voor Genk dus het perfecte moment om te laten zien dat ze er staan.

Wat is er met Club Brugge aan de hand?

Vorig jaar eindigde Club Brugge fier bovenaan met een enorm verschil op de nummer twee Gent. De start van Club dit seizoen is een flink stuk minder. De huidige elfde plek is een plaats dat Brugge niet gewoon is. Tijd voor verandering dus. Als het allemaal meezit kan met een overwinning tegen Genk zomaar de top vijf bereikt worden. Maar dan moet er dus wel gewonnen worden en zo makkelijk is dat niet blijkt dit seizoen wel. In de openingswedstrijd was Charleroi al te sterk met 1-0 en afgelopen weekend wist in Brugge ook Beerschot te winnen. Alleen tegen Eupen werd als vanouds uigehaald met een 4-0 overwinning. Twee goals van Diatta en ook een mooie goal van Ruud Vormer maakte het verschil tegen Eupen.

Het is nog wachten op het groene licht dacht Junior Edmilson bij Brugge tekent maar tegelijkertijd wordt er gevreesd dat Emmanuel Dennis nog zal gaan vertrekken. Er kan nog een hoop gebeuren bij de regerend kampioen. We pakken de odds erbij om te zien wie er volgens de wedkantoren favoriet is. De bookmaker die we hebben uitgekozen  bij deze match is Bwin, bekend van de goede Bwin klantenservice.

wedden op genk tegen brugge

© Bwin

De odds bij Genk tegen Brugge

Genk staat er op de ranglijst dus beter voor dan Club Brugge maar beide teams zullen ongetwijfeld hogerop willen. Hoewel Genk thuis speelt en ook hoger geplaatst zijn, zijn ze wel de underdog tegen Brugge. Voor een overwinning van Genk pak je nu bij Bwin 2.80 terwijl je voor Club Brugge 2.30 krijgt als ze winnen. Een gelijkspel levert het meeste op met 3.60. Als je verwacht dat er meer dan 2,5 doelpunten vallen geeft dit 1.83. Minder dan 2,5 goals geeft 1.87. Dat verschil is dus niet zo heel groot. Wil je meer weten over Bwin voor je gaat inzetten op deze match, lees dan onze Bwin review eens.