Wed nog snel op Genk tegen Gent vanavond, 21 januari

Jeroen van den Berg
21.01.2021

De laatste wedstrijd van deze midweekse speelronde is die tussen Genk en Gent. Omdat Brugge gisteren opnieuw won moet Genk winnen om enigszins de aansluiting te blijven houden. Lukt dat?

Genk al met tien punten minder dan Brugge

Het gat met Brugge leek enkele weken geleden nog wel te overzien. Inmiddels is dat gat uitgelopen naar maar liefst tien punten. Genk heeft wel een wedstrijd minder gespeeld maar na de wedstrijd tegen Gent staan beide ploegen op hetzelfde aantal. Toch overtuigt Genk niet. De laatste drie wedstrijden werd er geen wedstrijd op verplaatsing gewonnen. In de competitie betekende dat zelfs twee nederlagen. Nadat Kortrijk al met 2-1 te sterk was, won ook Moeskroen met 2-0 van Genk.

Zo verloor Genk dus zes hele kostbare punten in de strijd om het kampioenschap. Zeker nu Club Brugge gewoon blijft winnen en zelfs Antwerp nog maar op een punt achterstand staat, moet Genk dus wel winnen om niet te ver af te zakken. We zullen zo de odds van de bookmakers BE erbij gaan pakken maar kijken eerst even hoe Gent het doet in de competitie.

Laatste overwinning Gent een maand geleden

Net zoals Genk is ook de vorm van Gent nu niet echt om over naar huis te schrijven. Het hele seizoen loopt het al niet super en we zien Gent dan ook terug op de teleurstellende dertiende plek. Gent heeft overigens net zoveel punten als STVV en Mechelen. Als er niet snel punten gepakt gaan worden, kunnen we Gent wel eens verder af zien zakken naar plaats vijftien of misschien zelfs lager. Een maand geleden werd er overtuigend gewonnen van Club Brugge. Omdat er voor die overwinning ook al gewonnen werd van Waasland-Beveren leek Gent de boel eindelijk weer op de rit te hebben.

De euforie was echter van korte duur. Kortrijk won thuis met 1-0 van Gent. Daarna werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Beerschot en afgelopen zondag was Antwerp met 1-0 te sterk voor de Gentenaren. Of Gent tegen de nummer twee een kans maakt ga je hieronder zien als we de beste bookmakers odds erbij pakken.

Wedden op Genk - Gent bij Ladbrokes

©Ladbrokes

Wie is er favoriet om te gaan winnen?

Hoewel we de vorm van Gent net al als vrij dramatisch beschreven, vallen de verschillen bij de bookies eigenlijk nog wel mee. Genk dat thuis speelt staat op 2.26  en dat heeft natuurlijk ook te maken met hun matige vorm van de laatste weken. Toch zie je voor wedden op KAA Gent ook nog odds terug van 3.0. Dat verschil is dus niet eens zo heel groot. Het meeste krijg je als je gaat inzetten op een gelijkspel want daarvoor staan de odds op 3.65.

We durven niet te zeggen dat Gent gaat winnen maar de odds voor een gelijkspel maken het wedden hierop wel heel interessant. Deze odds worden aangeboden bij Ladbrokes waarvan we natuurlijk ook een Ladbrokes review hebben klaargezet.

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.