Houdt Gent of Charleroi uitzicht op de play-offs?

Jeroen van den Berg
08.04.2021

Nummer tien Gent ontvangt thuis de nummer 11 in de JPL, Charleroi. Een punt verschil tussen beide ploegen in het voordeel van Gent. De ploeg die verliest haakt af in de strijd om de play-offs. Wie heeft de meeste kans?

Geen blessures wel schorsingen bij Gent

Met nog twee wedstrijden te spelen is de spanning enorm. Verliezen kan dodelijk zijn en dat weten ze bij Gent maar al te goed. Toch lijkt Gent niet altijd even goed met die druk om te gaan. Tegen de sterkere ploegen in de Pro League werd er dit seizoen sowieso al niet gewonnen maar ook als de nood hoog is lijkt Gent maar lastig te winnen. Op zondag werd er met 2-1 op verplaatsing bij Standard verloren en daarvoor speelde Gent gelijk tegen Anderlecht. Gent verloor ook nog met 0-4 van Club Brugge maar wist wel van Cercle Brugge te winnen.

Vier punten uit vier wedstrijden zijn er behaald en juist daarom is het zo belangrijk dat er de volgende twee partijen wel gewonnen wordt. Charleroi is de eerste match maar wel de laatste wedstrijd die thuis gespeeld wordt. De laatste wedstrijd is tegen Zulte Waregem, ook niet de makkelijkste tegenstander.

Gent put hoop uit het feit dat ze in de beker wel al gewonnen hebben van Charleroi maar ziet wel dat Sven Kums en Michael Ngadeu ontbreken vanwege een schorsing. Een rondje langs de bookmakers België leert ons dat we de beste odds vinden bij Bwin. Daar gaan we zo kijken wat je krijgt voor het inzetten op deze wedstrijd.

 

Charleroi moet een inhaalslag maken

Om bij de top acht te geraken moet Charleroi minimaal twee punten inlopen. Charleroi staat op 42 punten en Beerschot heeft met een wedstrijd minder gespeeld 44 punten. Ook Standard staat ook op dat aantal punten en daarom wordt het nog lastig om de play-offs te behalen. Het zullen twee “alles of niets wedstrijden worden voor Charleroi. De eerste wedstrijd die gewonnen moet worden is deze tegen Gent, daarna volgt Eupen.

Eupen zal wellicht wat minder lastig zijn van Gent maar makkelijk zal het niet worden. Zeker niet als je in gedachten houdt dat zowel Eupen als Gent eerder dit seizoen al Charleroi versloegen. Ken Nkuba en Steeven Willems ontbreken bovendien ook nog eens tot het einde van het seizoen. Er zijn verder geen meldingen van blessures of geschorste spelers. Maakt Charleroi volgens de beste bookmakers een kans tegen Gent? Hieronder zie je de odds.

gent favoriet tegen charleroi 10-04-2021

©Bwin

Wie is er favoriet bij de bookmakers?

Gent heeft eerder dit seizoen al van Charleroi gewonnen en hoewel de vorm van Gent zeker niet altijd even goed is, zijn ze wel favoriet bij Bwin. Je krijgt als je inzet op gent nu 1.67 terwijl je voor wedden op Charleroi 4.60 krijgt. Een gelijkspel geeft je 3.90 en dat geeft de verhoudingen tussen de kansen van beide ploegen wel aan. We kiezen voor een nipte 2-1 overwinning van Gent. Inzetten met deze odds doe je via de link hieronder maar je kunt er ook voor kiezen om eerst eens onze Bwin review te lezen.

 

 

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.