Heerenveen  – Ajax Eredivisie wedden 16-10-2021

Jeroen van den Berg
13.10.2021

Zaterdagavond gaat Ajax op zoek naar eerherstel. De vorige Eredivisie wedstrijd ging tegen FC Utrecht verloren. Kan Ajax wel van Heerenveen winnen in Friesland?

Heerenveen kent geen topstart

De zevende plaats van Heerenveen is niet eens zo heel laag, maar toch is de start van Heerenveen niet al te geweldig. Van de laatste drie wedstrijden gingen er twee verloren. Zowel Feyenoord als Twente waren te sterk voor de Friezen. Het let lijkt bijna geen toeval meer te zien. Als Heerenveen verliest doen ze dat met drie tegengoals. Tegen FC Twente werd het 2-3, tegen Feyenoord 3-1. Ook AZ won met 3-1. Het zijn in ieder geval al negen verloren punten en ook negen tegengoals. Tot nu toe wist Heerenveen in acht duels elf keer te scoren en kreeg het twaalf goals tegen.

Desalniettemin houdt Heerenveen wel Vitesse en AZ onder zich. Het gat met de top drie is echter wel al vier punten, terwijl FC Twente op een puntje meer staat dan de Friezen. Het zal erop of eronder worden voor Heerenveen dat tegen Ajax hoopt op een klein wonder en misschien wel een punt. Hebben de beste bookmakers Nederland vertrouwen in een stunt van Heerenveen of is Ajax zoals gebruikelijk topfavoriet?

Is Ajax bezig met Heerenveen of Dortmund?

Door het puntverlies tegen FC Utrecht anderhalve week geleden kon PSV weer inlopen op Ajax. Het verschil is nu slechts een punt. Ook nummer drie FC Utrecht staat slechts op twee punten achterstand. Daardoor kan Ajax het zich niet permitteren om puntverlies te liijden tegen FC Utrecht. Echter moeten de Amsterdammers wel rekening houden met vermoeide spelers. De Zuid-Amerika gangers kwamen deze week nog in actie en het is dan ook nog maar de vraag hoe fit ze zich op de Toekomst zullen melden. Toch is de selectie van Ten Hag groot genoeg om sommige internationals op te vangen. 

Drie dagen na Heerenveen staat Borussia Dortmund op het programma in de Champions League. Dat duel is van enorm belang. Daarom is de verwachting toch ook dat Ten Hag zeker de internationals die pas laat in de week aansluiten wat rust te geven. Bij Ajax zijn behalve Maarten Stekelenburg en Sean Klaiber er geen blessures bekend. Laten we daarom snel kijken naar de odds en de lekkere Betcity bonus.

Heerenveen Ajax wedden 16-10-2021

© Betcity

Is Ajax favoriet tegen Heerenveen?

Een blik op de odds bij Betcity zegt eigenlijk al genoeg. De bookmaker lijkt niet zo heel veel vertrouwen te hebben in een stunt van Heerenveen. De Friezen staat op 10.50 keer je inzet voor een overwinning. Dat is bijna tien keer zoveel als dat je voor Ajax krijgt. De Amsterdammers staan op 1.27. Een gelijkspel staat in het midden met 6.50. Het zijn mooie odds om te wedden op deze wedstrijd maar de bonus, een € 20,00 free bet voor nieuwe spelers maakt het helemaal goed om je bij Betcity aan te melden. Wil je meer te weten komen over deze bookmaker? Lees dan eens onze Betcity ervaringen. Gelijk aanmelden kan ook via de link hieronder.

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.