Wie wordt er Europees Kampioen op zondag?

Jeroen van den Berg
11.07.2021

Het EK voetbal zit er alweer bijna op. Er is nog een wedstrijd te gaan en dan weten we wie er Europees Kampioen. Hier lees je de volledige voorbeschouwing bij Italië tegen Engeland.

Komt voetbal eindelijk thuis of reis het naar Rome?

Engeland is nog nooit Europees Kampioen geweest maar daar kan, als het aan de Engelsen ligt, dit jaar wel eens verandering in komen. Zondag wordt op Wembley de heerlijke finale van het EK gespeeld. Engeland dat Denemarken versloeg na verlengingen speelt tegen Italië dat in deze finale de thuisploeg is. Ondanks het feit dat Engeland en italië grote namen zijn in Europa, is Italië slechts een keer Europees Kampioen geweest, Engeland lukte dat nog niet.

Italië heeft bovendien ook al 33 wedstrijden niet verloren, de verdediging van de Italianen lijkt maar niet te breken. Met Chiellini, Bonucci en natuurlijk Donnarumma lijkt de defensie niet te stoppen. Daar staan Harry Kane, Raheem Sterling en Saka tegenover. De schrik voor Kane is groot, Harry Kane lijkt te floreren aan het einde van het toernooi en is op jacht naar de gouden schoen. Behalve EK topscorer worden ligt de focus natuurlijk op het winnen van de finale. Kane kan de de eerste Engelse aanvoerder worden die Europees Kampioen wordt. De andere aanvoerder met zo’n grote titel was Bobby Robson in 1966. Er staat dus genoeg op het spel voor Kane, de Engelse voetbalploeg en heel het Verenigd Koninkrijk

Wie spelen er in de finale?

We kijken al een maand uit naar de finale. Nadat Nederland, België, Frankrijk, Portugal en Duitsland het toernooi verlieten, blijven de twee sterkste ploegen over. Italië zal niet alleen vrezen voor Kane en Sterling. Ook Harry Maguire lijkt elke wedstrijd voor het nodige gevaar te zorgen. De Italianen onder leiding van Roberto Mancini spelen de laatste twee wedstrijden met vrijwel dezelfde opstelling. Door de blessure van Spinazzola, is de verwachting dat Emerson zijn plek over zal nemen. Verder zal de Italiaanse ploeg weinig verrassingen meer kennen. 

Gareth Southgate heeft nog geen enkele wedstrijd met dezelfde ploeg gespeeld. Vanaf de wedstrijd tegen Tsjechië voert Southgate echter alleen nog kleine wijzigingen door. De oefenmeester heeft ook de keuze uit de beste spelers. Het lijkt erop dat Saka opnieuw de keuze krijgt blijven Jadon Sancho, maar de vorm van de laatste trainingen zou de doorslag moeten geven. Er zijn in ieder geval geen blessures of schorsingen Laten we dan ook snel de opstellingen erbij pakken voor we over de odds van de beste bookmakers gaan.

Italië: Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson; Barella, Jorginho, Verratti; Chiesa, Immobile, Insigne

Engeland: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Phillips; Saka, Mount, Sterling; Kane

wedden op de ek finale italie engeland

©Napoleon Games

Wedden met de beste odds op Italië – Engeland

Het is dit keer Napoleon Games dat de beste odds heeft bij deze EK wedstrijd. Bij deze bookmaker. Engeland is favoriet met 2.67 tegenover 3.10 voor Italië. Een verrassende wending, we gingen er namelijk toch wel vanuit dat Italië favoriet zou zijn. Voor wedden op Italië krijg je 3.10. Net iets meer dan een gelijkspel na 90 minuten dat op 3.05 staat. De finale wordt zondagavond om 21.00 gespeeld. Via de link hieronder pak je direct deze fantastische odds mee.

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.