Wedden op de eerste Euro 2021 match: Italië – Turkije

Erik de Kort
07.06.2021

Het heeft even geduurd maar het EK 2021 gaat dan toch eindelijk beginnen. Italië trapt op vrijdagavond de EK openingswedstrijd af in Rome tegen Turkije. Wij hebben de beste quoteringen gevonden bij deze match en kijken alvast vooruit naar Italië – Turkije.

Beide ploegen hebben nog niet verloren in 2021

Hoewel Turkije in 202 geen geweldig jaar kende, verloopt 2021 voorlopig goed. Turkije won van Nederland en Noorwegen in de WK 2022 kwalificatie. Toch liep het even spaak tegen Letland, de nummer 138 van de wereld. Het werd 3030 in een bloedstollende wedstrijd. Vervolgens won Turkije wel van Azerbeidzjan met 2-1 maar kwamen ze niet tot scoren tegen Guinea. De laatste oefenwedstrijd van de Turken werd er echter wel weer met 2-0 gewonnen. Turkije spelt dus wat wisselvallig maar heeft nog niet verloren.

Italië heeft sinds september 2018 niet meer verloren. De Italianen zijn in top vorm en dat bewijzen de 26 ongeslagen wedstrijden wel. Nu is het wel zo dat het team van Roberto Mancini niet tegen de toplanden speelden. Alleen Nederland en Tsjechië zijn het vermelden waard. Met name de verdediging van de Azzuri is sterk. Donnarumma, Chiellini, Bonucci en Verratti zullen menig aanvaller het leven zuur maken. In de punt van de aanval zien we Ciro Immobile terug die dit seizoen bij Lazio al menig goal maakte. Italië is een outsider voor dit EK. We gaan zo eerst eens kijken naar de odds bij de bookmakers België voor deze wedstrijd.

Turkije – Italië EK odds
1/X/2 odds

betway logo klein

Bet777 logo kleiner

Het BetFIRST logo

Winnaar Turkije 7,50 8,25 8,25
Gelijkstand 3,80 4,05 4,05
Winnaar Italië 1,53 1,54 1,54

Wat kunnen we verwachten in Groep A?

Italië, Turkije, Zwitserland en Wales. Dat zijn de vier landen die deel uitmaken van Groep A. Turkije en Italië zijn de twee favorieten in die groep maar toch zal ook Zwitserland in ieder geval meedoen om de tweede plek. Na de openingswedstrijd neemt Italië het op tegen Zwitserland en speel Turkije tegen Wales. De slotdag lijkt de beslissing te geven. Tenzij Italië de eerste twee wedstrijden wint natuurlijk.

Turkije heeft echter met Burak Yilmaz een topschutter in huis. De Turken zouden de druk kunnen door tegen Wales uit te pakken. De wedstrijd tussen Italië en Zwitserland wordt direct na deze match gespeeld. Er staat een hoop op het spel. Hoewel Italië wellicht als favoriet wordt gezien in de eerste wedstrijd zal Turkije zich niet zomaar gewonnen geven. We zulle je niet langer in spanning houden, en direct de beste bookmakers odds met je delen.

Vergeet niet al onze EURO2021 favorieten te checken op de bijhorende pagina, hier gelinkt. Of lees onze andere pagina’s over België als EK 2021 kanshebber en de beste EK topscorer, beide artikels met bijhorende odds. 

Wie is er favoriet bij de bookmakers?

Italië speelt in Rome een thuiswedstrijd en krijgt daar bij Betway ook het thuisvoordeel. Desalniettemin kun je al lekker scoren als je inzet op winst van Italië. De odds hiervoor staan op 1.53. Voor wedden op Turkije klimmen de noteringen naar zeven keer je inzet. Een flink verschil. Zoals we al zeiden moet je Turkije nooit onderschatten, zeker niet op een eindtoernooi. Het zou wat ons betreft zomaar eens een gelijkspel kunnen worden. Dit levert je bij deze bookmaker 3.80 op. We kunnen niet wachten tot het EK begint! Gelukkig kunnen we nu al inzetten op deze en vele andere mooie wedstrijden via de link hieronder. Lees ook ons Betway review voor meer info, of check een van de vele EK bookmakers.