Junior lichtgewicht titelgevecht Jamel Herring vs. Carl Frampton: beste odds

Erik de Kort
25.02.2021

Aanstaande zaterdag is het dan eindelijk zover. Al een paar keer werd de wedstrijd uitgesteld maar nu lijkt het er dan toch van te komen. Jamel Herring en Carl Frampton gaan uitmaken wie de WBO-kampioen wordt.

Wie is Jamel Herring?

Semper Fi, zo wordt Jamel William Herring ook wel genoemd. In totaal heeft Herring 24 keer in de ring gestaan in zijn profcarrière en daarvan won hij er 22. Tien van zijn overwinningen kenden een KO van de tegenstander. De overige twee keer werd verloren maar dat is alweer even geleden. Herring verloor in 2017 van Ladarius Miller en een jaar daarvoor van Denis Shafikov. Sinds de laatste nederlaag won Herring zes keer. Op 25 mei 2019 won Herring de WBO junior lightweight title door van Masayuki Ito te winnen. Vervolgens verdedigde hij een half jaar later met succes zijn gordel tegen Lamont Roach Jr.

Op 5 september 2020 nam Jonathan Oquendo het op tegen Semper Fi maar werd gediskwalificeerd vanwege meerdere kopstoten die hij uitdeelde. Zo staat Herring op zes overwinningen op rij en heeft hij dus al twee keer zijn kampioensgordel met succes verdedigd. We gaan zo kijken of de Belgische goksites Jamel Herring als favoriet plaatsen voor dit gevecht. Voor we echter naar de beste bookmakers gaan, kijken we eerst nog even wie tegenstander Carl Frampton nu eigenlijk is.

Carl Frampton: The Jackal

Carl Frampton is zeker geen onbekende in het bokscircuit. Met zijn 34 jaar is de Noord-Ier een bokser die al het nodige heeft meegemaakt. Frampton die ook wel Brick Fists wordt genoemd is uitgekomen in drie gewichtsklassen: De Super-Bantam, Featherweight en Super Featherweight. Tussen 2014 en 2016 was hij de Unified WBA en IBF super Bantamweight kampioen. Van 2016 tot 2017 mocht hij zich ook nog even de WBA featherweight kampioen noemen. Frampton is de eerste Noord-Ier die wereldkampioen boksen werd in twee gewichtsklassen.

Door al deze prestaties is Frampton ook al uitgeroepen door Fighter of the Year door The Ring, ESPN en de Boxing Writers Association of America. Frampton vocht al 30 keer professioneel en wist slechts twee keer te verliezen. Hij is nog nooit KO gegaan maar kreeg wel zestien keer zijn tegenstander tegen het canvas. Frampton lijkt klaar te zijn voor een nieuw titelgevecht om nog maar eens een kampioenschap aan zijn erelijst toe te voegen.

 

Bet777 Logo Groot
© Bet777

Wie is er favoriet bij de bookmakers?

Dit is een gevecht tussen twee extreem goede boksers die allebei al verschillende indrukwekkende gevechten achter de rug hebben. Op het moment van schrijven is echter bekend geworden dat vanwege een lichte blessure dit gevecht is uitgesteld naar 3 april. Frampton heeft last van een slepende handblessure en is geadviseerd rust te houden.

Beide vechters zullen elkaar nu dus pas zien op 23 april in The Rotunda in Dubai. Op dit moment zijn er dan ook nog geen odds bekend bij de bookmakers, maar we verwachten dat er snel noteringen geplaatst zullen worden bij Bet777. Je kunt je alvast aanmelden bij deze bookmaker om te kijken naar andere (boks)weddenschappen maar je kunt ook onze Bet777 review lezen natuurlijk.