Wedden op de Jupiler Pro League wedstrijden van zondag 15 augustus

Erik de Kort
12.08.2021

Er staan op zondag mooie wedstrijden voor je klaar om op in te zetten. Om je goed voor te bereiden, zie je hieronder de voorbeschouwingen bij de drie mooiste duels met de hoogste odds van 15 augustus. We bekijken de wedstrijden Beerschot – Standard, Gent – Mechelen, Club Brugge – Zulte Waregem.

We zagen op vrijdag 13 augustus al de voorspelling Charleroi – Antwerp, en ook de JPL-wedstrijden op zaterdag 14 augustus. Klik om deze voorspellingen te ontdekken. Vandaag kijken we naar de wedstrijden van 15 augustus.

Beerschot – Standard Luik

Beerschot staat met een schamel punt onderaan in de Pro League. De club kent een dramatische start en het lukt maar niet om te winnen. Twee keer werd er verloren en een keer kon de ploeg een punt pakken. Met name achterin lijkt het probleem te zitten. Zo incasseerde de ploeg al zes tegengoals in deze drie wedstrijden, zelf wisten ze pas twee keer te scoren. Met Cercle, Gent en Union Saint-Gilloise zijn op papier nog niet eens de sterkste tegenstanders aan bod gekomen. Wordt het een dramatisch seizoen voor Beerschot of krijgt Peter Maes terug aan het winnen? 

Standard wist wel een keer te winnen en staat daardoor op de twaalfde plek. Toch kwam de 5-2 nederlaag tegen Antwerp hard aan en is het nog maar de vraag of de ploeg hiervan hersteld is. De bookmakers België lijken in ieder geval te kiezen voor Standard. Je verdubbelt wel bijna je inleg als je wedt voor een Luikse overwinning want je krijgt hier 1.95 voor. Beerschot is met 3.75 duidelijk de underdog. Kan Standard zich herpakken of wint Beerschot de eerste van het seizoen? Vergeet overigens niet, dat je ook kan live wedden bij Betway. 

Gent – Mechelen

Dit is zo’n typisch duel tussen twee ploegen die de kelder van de Pro League maar wat graag willen verlaten. Ook deze clubs kenden geen goede start en daarom zie je Gent op de zeventiende plek staan met 1 uit negen. Mechelen staat net iets hoger met vier punten. Na een mooie overwinning op Antwerp verloor Mechelen twee keer op rij en zagen ze Seraing en Eupen de overwinning pakken. In overwinning kan de ploeg zomaar in de top acht zetten, zo heel veel lijkt er dus nog niet aan de hand. 

Bij Gent lijkt het gewoon niet mee te zitten. Tegen Beerschot werd er nog gelijkgespeeld, maar werd er wel twee keer een voorsprong weggegeven. De week daarvoor was STVV echter met 2-1 te sterk en ook afgelopen zondag wist Oostende met slechts één doelpunt verschil te winnen. Als Gent niet wint wordt het verschil met de top vijf van de Pro League wel heel erg groot. Ze hebben in ieder geval de steun van de beste bookmakers, die zetten ze namelijk als favoriet neer deze wedstrijd. Gent staat op 1,83 terwijl je 4.33 krijgt voor Mechelen. Een gelijkspel, dat zo maar eens zou kunnen gebeuren, staat op 3.50.

pro league odds 15-08-2021

© Betway

Club Brugge – Zulte Waregem

Het lijkt nog maar niet te lukken bij Club Brugge, zoals bij wel meerdere clubs, valt de start wat tegen. Er is in ieder geval nog niet verloren, maar Brugge won slechts een keer. Tegen Eupen kwam Brugge heel goed weg met een late goal in de slotseconde van de blessuretijd, maar vrijdag tegen stadsgenoot Cercle werd een 1-0 voorsprong in de allerlaatste seconde weggegeven. Club Brugge staat nu op de zesde plek en heeft een punt meer dan tegenstander Zulte Waregem. 

Zulte verloor namelijk met 2-1 van Standard op speeldag 2, maar wist vorige week wel STVV met 3-1 vrij gemakkelijk aan de kant te zetten. De weg omhoog is door deze overwinning in ieder geval ingezet. Toch heeft Essevee nog een lastig programma met Club, en Charleroi als aankomende tegenstanders. Betway ervaringen, de bookmaker met de hoogste odds voor dit weekend in de Pro League, zet Brugge (uiteraard) als favoriet neer. Het verschil op de ranglijst is dan niet zo groot, in de odds zie je wel een heel groot verschil. Voor wedden op Club Brugge krijg je nu 1.55 terwijl de noteringen voor Zulte Waregem op 5.50 staan. Een gelijkspel staat op 4.33. 

Het zijn drie prachtige wedstrijden die nog spannender worden als je inzet met de beste odds. Die vind je via de link hieronder.