Begin je voetbalweekend met Kortrijk – KV Mechelen 27-08-2021

Erik de Kort
24.08.2021

Vrijdag avond neemt nummer 5 Kortrijk het in eigen huis op tegen Mechelen, dat momenteel tiende staat. Met slechts drie punten verschil staat er een hoop op het spel. Het belooft dus spannend te worden op vrijdag 27 augustus.

Kortrijk wint weer na twee verliespartijen

Kortrijk deed goede zaken afgelopen weekend. Nadat het twee keer op rij verloor werd op zaterdag STVV met 0-2 verslagen. Die overwinning was nodig in de top negen te blijven. Kortrijk deed wat het moest doen. Ze kwamen al in de eerste minuut op voorsprong door een goal van Faiz Selemani. In de slotminuut van de wedstrijd was het Habib Gueye die de 0-2 maakte. Na verloren te hebben tegen Genk en achtereenvolgens Union, werd er eindelijk weer gejuicht bij de Kerels. 

De overwinning zorgt ervoor dat Kortrijk nu op de vijfde plek in de Pro League staat. Nu is het doel om weer omhoog te kijken. Luka Elsner, hoofdcoach van de A-kern kan over een volledig fitte selectie beschikken. Niemand is geschorst of absent. De enige speler die kans heeft op een schorsing is Lucas Rougeaux die in vijf gespeelde wedstrijden al vier keer geel pakte. Een puike prestatie!  De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen werd het 1-4 voor Mechelen. Aan Elsner nu de taak om zijn team voor te bereiden en Mechelen dit keer wel te verslaan. Denken de beste bookmakers rekening met winst van Kortrijk? Dat zie je na de bespreking van Mechelen, de tegenstander op vrijdag.

Mechelen doet goede zaken door Union van de troon te stoten

Mechelen verloor drie keer op rij en moest dan ook nog op bezoek bij de (verrassende) koploper Union Saint-Gilloise. Het gaat wat te ver om te zeggen dat Mechelen met angst en beven de promovendus ontving, maar de schrik zat er goed in toen Union op voorsprong kwam in de eerste minuut. Mechelen maakte ruim tien minuten later gelijk via Hugo Cuypers. In de tweede helft wist Malinwa nog tweemaal het net te vinden  waardoor de einduitslag op 3-1 bepaald werd. De doelpuntenmakers waren Marian Shved en Nikola Storm

Met name de aanvallende linie bij Mechelen toonde zijn klasse. Niet alleen met goals maar door constant te dreigen en het de verdediging en middenveld van de tegenstander zo lastig mogelijk te maken. Als de aanvallende intenties van Mechelen net wat meer zichtbaar zijn aankomende vrijdag, zal Mechelen zeker een kans maken om te winnen op bezoek bij Kortrijk. Coach Wouter Vrancken zal het wel moeten doen zonder Niklo Dailly die geblesseerd is tot waarschijnlijk het einde van het seizoen. aten we snel kijken welke ploeg favoriet is bij de bookmakers België. 

de beste odds bij kortrijk tegen Mechelen 27-08-2021

©Napoleon Games

Wie is favoriet bij de bookmakers?

Het antwoord op de vraag of Kortrijk of Mechelen favoriet is, vind je bij Napoleon Games. Hier zie je dat de verschillen tussen beide teams niet zo heel groot is. Wel is het de thuisploeg Kortrijk dat favoriet is bij de bookmakers. Je krijgt voor winst van Kortrijk 2.50 terwijl KV Mechelen op 2.80 staat. Heb jij al een favoriet voor deze match of gok je op een gelijkspel? Hier krijg je 3.30 voor. Vergeet overigens niet eens de Napoleon Games review door te lezen. Wil je liever gelijk wedden? Dan brengt de onderstaande knop je direct naar deze prachtige odds.