Liverpool – Ajax in de Champions League op 1 december

Bob de Ronde
30.11.2020

Voor de fans van Champions League voetbal staat er aanstaande dinsdag 1 December weer een mooie wedstrijd op het programma. In groep D neemt groepsleider Liverpool het in eigen huis op tegen de nummer twee in de groep, Ajax. Wij geven je alvast een uitgebreide voorbeschouwing mee en geven je inzage in de verwachtingen van de bookmakers.

Geen dominante positie

Ondanks de prima start van Liverpool is er momenteel geen uitgesproken groepsleider. Liverpool verloor zijn laatste duel tegen Atalanta waardoor alles mogelijk blijft. Bovendien verkeert Ajax in topvorm en wist het zijn laatste twee matchen wel te winnen. Een ding is zeker: de winnaar van dit duel wordt de nieuwe groepsleider. Met slechts twee punten verschil wordt het voor beide teams dus een match van groot belang.

Vorige confrontatie

Liverpool en Ajax ontmoetten elkaar eerder in het begin van de groepsfase. Ondanks winst voor Liverpool had de wedstrijd geen uitgesproken favoriet. De kansen voor beide teams gingen gelijk op. Liverpool ging uiteindelijk lopen met de winst na een ongelukkige owngoal van Ajaxspeler Nicolás Tagliafico. Zo verloor Ajax het duel in eigen huis met een 0-1 nederlaag.

Blessureleed bij Liverpool

Liverpool kampt met heel wat blessureleed. Dat dit voor problemen in de opstelling zal zorgen, is zo goed als zeker. Vooral achterin zullen heel wat vaste namen ontbreken. Zo zullen Van Dijk, Gomez en Alexander-Arnold alle drie genoodzaakt zijn om de wedstrijd uit te zitten. Ook op het middenveld hebben spelers als Oxlade-Chamberlain te kampen met de nodige blessures.

Thuisvoordeel

De hamvraag is natuurlijk of Liverpool gebruik weet te maken van zijn thuisvoordeel? Met een Ajax in topvorm en heel wat ontbrekende namen in het kamp van Liverpool zal dit zeker geen evidentie worden. Liverpool mag de vorige confrontatie dan wel gewonnen hebben, een overwinning van Ajax is zeker niet ondenkbaar. Beide ploegen zullen dan ook alles op alles zetten om deze wedstrijd te winnen.

Liverpool – Ajax odds

Hoewel Ajax met vol vertrouwen en de nodige voordelen aan de wedstrijd mag starten, zijn de beste bookmakers echter allemaal overtuigd dat de thuisploeg de drie punten bij zich houdt. De odds spreken dan ook voor zich. Met een 1,66 tegenover 4,75 zetten ze duidelijk in op winst voor Liverpool. Wie het echter aandurft om Ajax als favoriet naar voor te schuiven, mag rekenen op een flinke winstmarge.

liverpool ajax odds bij mobiusbet
© mobiusbet

De beste odds vind je bij Mobiusbet

Een gokje wagen op het aankomende Champions League duel? Wij vergeleken de verschillende bookmakers grondig en vonden de beste voorwaarden terug bij bookmaker Mobiusbet. Bovendien geniet je bij Mobiusbet niet enkel van de beste odds. Je kan daarnaast ook rekenen op een mooie Mobiusbet bonus. Bij een minimale storting van 20€ krijg je meteen een stortingsbonus die kan oplopen tot maar liefst 100€. In vergelijking met andere bonussen is dit alvast een topper die je niet mag missen. Nog niet bekend met deze bookmaker? Neem dan zeker even een kijkje op onze bookmakers pagina voor meer informatie en een Mobiusbet review met alle details, voorwaarden, betalingsmogelijkheden en voor- en nadelen van deze bookmaker.

Over de auteur