Wie gaat er winnen op woensdag 20 januari: KV Mechelen of Standard Luik?

Jeroen van den Berg
19.01.2021

Mechelen won vier wedstrijden op rij en ook Standard is aan het winnen geslagen. Nu treffen beide ploegen elkaar en gaan we kijken wie er favoriet is om deze match te winnen.

Mechelen klimt langzaam maar zeker omhoog

Door van Leuven, Moeskroen, Antwerp en Charleroi te winnen pakte KV Mechelen in een maand tijd 12 op 12. Met Standard, Eupen, Waasland Beveren en Genk allemaal nog te spelen deze maand liggen er zeker nog wel kansen om richting de top zeven te gaan. Daar zijn wel nog wat overwinningen voor nodig maar Mechelen is in vorm. Hoewel het in december niet best was wat Mechelen liet zien is januari tot dusverre een topmaand. Kan die vorm Mechelen ook helpen tegen Standard dat een paar plekken hoger staat?

Het verschil tussen beide ploegen is vijf punten en zes plekken. Standard staat achtste met 31 punten en Mechelen veertiende met 26 punten. Een overwinning op Standard kan betekenen dat Mechelen op gelijke hoogte komt met Kortrijk dat elfde staat. Voordat we de odds van de bookmakers BE erbij pakken bespreken we natuurlijk ook de vorm nog van Standard. De odds zullen dit keer van Betway komen, waar we eerder al onze Betway ervaringen over gegeven hebben.

Standard op koers voor de play-offs

Het leek er even op dat het dit seizoen volledig mis zou gaan voor Standard Luik. Na vier nederlagen op rij in de eigen competitie en uitschakeling in de Europa League was de onvrede bij de fans groot. Er zat maar een ding op, beginnen te winnen en dat werd er de laatste twee weken gedaan. Tegen Waasland-Beveren en Cercle werd er gewonnen. Weliswaar de twee rode lantaarndragers van de Pro League, het zijn toch zes kostbare punten. Door deze twee overwinningen staat Standard nog op een redelijke achtste plek. Het grote voordeel dat Standard heeft is dat ook de concurrentie erg dicht bij elkaar staat een veel punten verspeelt. Zo is het verschil met nummer vier Charleroi slechts twee punten. Nummer twee Genk staat net iets verder weg met zeven punten verschil. Juist omdat de andere ploegen zoveel punten laten liggen is dit de kans voor Standard om in te lopen.

 

Betway

©Betway

De beste odds bij deze wedstrijd

Hoewel beide ploegen goede resultaten neerzetten, zien we bij Betway dat Mechelen naar voren wordt geschoven als favoriet. Je krijgt hier namelijk 2.35 voor als je wedt op winst van Mechelen terwijl de odds voor Standard Luik op 3.00 staan. Een gelijkspel staat bij deze Belgische bookmaker op 3.55. Als je als Nederlander op deze match wilt wedden dan raden we je aan om eens te kijken op ons Bookmaker NL overzicht aangezien Betway alleen actief is op de Belgische markt.

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.