Wie gaat Milaan – San Remo winnen nop zaterdag 20 maart 2021?

Jeroen van den Berg
17.03.2021

Op zaterdag 20 maart wordt La Primavera, oftewel Milaan – San Remo gereden in het wielrennen. Dit is misschien wel de mooiste voorjaarsklassieker. We bespreken hier het parcours en natuurlijk de kanshebbers op de ritzege.

Wie heersen er op de Cipressa, de Poggio en de Via Roma?

Milaan – San Remo is de langste voorjaarsklassieker met 300 kilometer. Bovendien hoef je ook geen vlakke rit te verwachten. Vanaf Castello Sforzesco wordt het startschot gegeven in Rome. De eerste 130 kilometer gaat het nog redelijk vlak maar dan staat toch de eerste echte beklimming te wachten. Het is de Colle Del Giovo die gevolgd wordt door een stevige afdaling.

Als iedereen weer wat op adem is gekomen wachten de Tre Capi op de renners. De Capo Mele, Capo Cervo en de Capo Berta zijn serieuze klimmen en tekenen het spectaculaire slotstuk van La Classicissima. Vorig jaar was het Wout van Aert die na een perfecte sprint tegen Julien Alaphilippe de dagzege pakte. Van Aert stapte zo in de voetsporen van Eddie Merckx die maar liefst zeven keer Milaan San Remo won. Een mooie dag voor België. Verwachten de bookmakers België ook deze editie van Milaan – San Remo een Belgische overwinning? Laten we eens kijken wie de kanshebbers zijn volgens de bookies.

Kanshebbers en underdogs

Vorig jaar werd de Australier Michael Matthews knap derde in Milaan San Remo en wist hij Peter Sagan voor zich te houden. Matthews werd vaak getipt als kanshebber bij bijvoorbeeld de Amstel Gold Race of Milaan San Remo maar wist wist eigenlijk meestal een etappe in meerdaagse rondes. Matthews reed alleen nog Parijs Nice dit jaar een heeft nog niet weten te winnen. We zien Matthews als een mogelijke outsider. Met Matthews zien we ook ook Sam Bennet. Bennet zou vooral wel eens hele goede zaken kunnen doen als La Primavera uitloopt op een massasprint op de Via Roma.

Een andere naam dit dit seizoen enorm veel indruk wist te maken is Davide Ballerini de derde kanshebber van Deceunick Quickstep. Ballerini zou zomaar eens de hele wielerwereld kunnen verrassen door zijn naam te vestigen in deze klassieker. Dan is het nu tijd geworden om te kijken naar de odds van de topfavorieten, Wie verwachten de beste bookmakers dat er zaterdag gaat winnen?

 

milaan san remo outrights 20-03-2021

© Betway

De absolute topfavorieten

Wie anders dan Mathieu van der Poel en Wout van Aert kunnen we noemen als topfavoriet voor Milaan San Remo? We kunnen er een bedenken en dat is Julien Alaphilippe, de nummer twee van vorig jaar. Samen met Van Aert en Van der Poel kunnen we Alaphilippe rekenen als de absolute kanshebber voor deze klassieker. Bij Betway krijg je voor winst van Alaphilippe nu acht keer je inleg.

Dan hebben we nog twee toppers over en dat zijn Van der Poel en Van Aert. Tussen deze twee renners zit er maar weinig verschil bij de bookies. Van Aert staat op 4.00 en Van der Poel geeft 3.75 bij een overwinning. De link hieronder brengt je direct bij de bookmaker die deze odds aanbiedt. Je kunt altijd ook nog even onze Betway review lezen voor meer info over Betway, Milaan San Remo gaat een heel interessante klassieker worden. Wij durven echt nog niet te zeggen wie er gaat winnen.

 

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.