Nantes of Toulouse, wie speelt er volgend seizoen in de Franse Ligue 1?

Jeroen van den Berg
28.05.2021

Op zondag 30 mei 2021 staat er nog een wedstrijd op het programma en dat is die tussen Nantes en Toulouse. Een promotie/ degradatiewedstrijd. Een van deze teams speelt in de Ligue 1 volgend jaar. Maar wie?

Nantes is op de achttiende plek geëindigd

Het verschil met nummer zeventien Brest was slechts een punt op de slotdag. Als Nantes de laatste wedstrijd van het seizoen had kunnen winnen dan hoefden ze nu geen degradatiewedstrijd te spelen. Helaas stond Montpellier op het programma. Een ploeg die Nantes die Nantes de drie punten niet gunden. Tegen Montpellier werd het 1-2. Nantes kwam na een half uur achterstand op 0-1 achterstand maar wist binnen drie minuten gelijk te maken. Er was nog hoop tot dat Andy Delort met nog een kwartier spelen de 1-2 voor Montpellier binnenschoot. Nantes verloor zo de laatste competitiematch van het seizoen en eindigde onder Brest op de achttiende plek.

Nu staat er nog een wedstrijd op het programma. Een wedstrijd om in de Ligue 1 te blijven. De tegenstander is Toulouse en de laatste vijf keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden verloor Nantes geen enkele keer. Wat dat betreft houdt Nantes er goede hoop op na dat ze een mooi resultaat kunnen boeken. Of de beste bookmakers Nantes ook een goede kans geven zie je nadat we Toulouse hebben bespreken.

Speelt Toulouse volgend seizoen na twee jaar weer in de Ligue 1?

Het was een wisselvallig seizoen voor Toulouse. Weliswaar werd de ploeg derde in Ligue 2 maar in de kwartfinale van de beker was het het tamelijk onbekende Rumily Vallieres dat kinderlijk eenvoudig won van Toulouse. Ook andere wedstrijden gingen redelijk verrassend verloren. Toch gaat het de laatste weken redelijk met Toulouse. Er wordt een hoop gescoord. De ploeg staat in vijf wedstrijden op twaalf goals. Ook kregen ze er wel vijf tegen.

De laatste competitiewedstrijd in de Ligue 2 wist Toulouse echter wel weer de nul te houden. Na een afwezigheid van twee jaar heeft Toulouse nu weer een kans om terug te keren naar de Ligue 1. Gaat het dit jaar lukken om terug te keren of zien we Toulouse toch ook volgend jaar weer haar wedstrijden in de Ligue 2 spelen? De statistieken tegen Nantes geven niet al te veel vertrouwen maar dat maakt het wedden bij de bookmakers Belgie juist zo interessant. Alles is mogelijk. Laten we dan ook maar snel over de odds gaan.

wedden op nantes-toulouse unibet 30-05-2021

©Unibet

Welke ploeg is favoriet?

Bij Unibet zien we dat het Nantes is dat de favoriet is. Voor wedden op Nantes staan de odds op 2.60 en dat is niet zoveel verschil met de 2.70 die je krijgt voor inzetten op Toulouse. Een gelijkspel is ook mogelijk natuurlijk en hier wordt 3.05 voor gegeven. Op zondag valt de beslissing en weten we welke ploeg volgend jaar in de Ligue 1 speelt. Voor je gaat inzetten kun je natuurlijk altijd eens onze Unibet ervaringen doorlezen. De odds vind je via de link hieronder.

 

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.