Wedden op de belangrijke kwalificatiematch Nederland – Noorwegen

Erik de Kort
15.11.2021

Nederland had zich al kunnen plaatsen tegen Montenegro voor het WK maar gaf een 2-0 voorsprong weg. Nu moet Oranje winnen van Noorwegen, gaat dat lukken op dinsdag ?

Nederland moet gelijkspelen of winnen

Nederland staat twee punten voor op Noorwegen en Turkije. Om zich direct te plaatsen is een gelijkspel of een overwinning nodig. Bij een gelijkspel kan Turkije nog op gelijke hoogte komen. Echter komt door het doelsaldo van Oranje de eerste plek niet meer in gevaar. Turkije moet dertien keer of meer scoren om de eerste plek te pakken als Nederland gelijk speelt. Dat lijkt er niet in te zitten maar na het 2-2 gelijkspel tegen Montenegro is Nederland in ieder geval gewaarschuwd. Een misstap kan betekenen dat de kwalificatie voor het WK in eens ver weg is. 

Bij Oranje ontbreekt Stefan de Vrij in ieder geval, ook is het nog maar de vraag wie er op de rechtervleugel kan spelen. Donyell Malen maakte geen al te beste indruk op Van Gaal tegen Montenegro. Met Matthijs de Ligt lijkt er ieder geval een goede vervanger voor de Vrij te staan. De vorige keer dat Nederland tegen Noorwegen speelde werd het 1-1. Klaassen redde het punt met een doelpunt maar eigenlijk was het Justin Bijlow die de held van Oranje wist te redden. Hij liet slechts een goal van Haaland toe, maar dat hadden er meer kunnen zijn. Wat zeggen de laatste resultaten over de verwachting bij de beste bookmakers van Nederland?  Je ziet het nadat Noorwegen is besproken.

Noorwegen heeft uit nog niet verloren

Okay, Noorwegen doet het de laatste wedstrijden zeker niet geweldig. Tegen Turkije werd het 1-1 en tegen Letland werd het afgelopen zaterdag 0-0. Noorwegen wist echter wel met 2-0 te winnen van Montenegro. Voor de Noren staat er een hoop op het spel en om nog kans te houden op WK kwalificatie moeten ze wel winnen. Alleen als Turkije een misstap begaat tegen Montenegro heeft Noorwegen genoeg aan een gelijkspel. De verwachting is dan ook dat de Noren er vol in zullen gaan tegen Oranje. Wel moeten ze dit doen zonder Haaland. Dat betekent dat Martin Ødegaard de belangrijkste man is op het veld bij Noorwegen. 

Door het wegvallen van Haaland is wel de topscorer van de Noren afwezig. Haaland is deze campagne in elke wedstrijd die hij speelde trefzeker. Een enorme aderlating, maar toch zal Noorwegen strijden voor wat het waard is. Nederland zal het niet cadeau krijgen van Noorwegen. We pakken de odds en Betcity bonus er snel bij zodat je gelijk kunt inzetten op deze belangrijke kwalificatiewedstrijd,.

Nederland favoriet tegen Noorwegen

©Betcity

Wedden met de beste odds op Noorwegen – Nederland

Bij Betcity vind je nu mooie odds om te wedden op deze wedstrijd. Daar komen ongetwijfeld nog boosted odds bij. Nederland is favoriet om de match te winnen. Je krijgt voor wedden op Nederland namelijk 1.46. Voor wedden op de Noren krijg je 6,50. Een gelijkspel lijkt er niet direct in te zitten. Hoewel het de vorige keer gelijk werd, staan de odds voor een gelijkspel nu op 4.90. Je leest alle plussen en minnen over deze bookmaker in onze Betcity review. Alles of niets voor Oranje, plaats Nederland zich voor het WK?