Begint Nederland de EK campagne met winst op Schotland?

Jeroen van den Berg
01.06.2021

Nog een paar weken en dan kleuren de straten weer Oranje. Hoewel de resultaten van Oranje onder Frank de Boer nog niet geweldig zijn, kan Nederland vertrouwen kweken door van Schotland te winnen? Wat zeggen de EK bookmakers? Een voorbeschouwing van de wedstrijd Nederland – Schotland op 2 juni 2021.

Nederland beter in onderlinge resultaten

Oranje zal een goed gevoel krijgen als ze kijken naar de laatste vier wedstrijden tegen Schotland. Deze gingen allemaal gewonnen. Bovendien wist Nederland te scoren en kregen ze bovendien geen enkele goal tegen. Schotland won slechts één van de laatste twaalf wedstrijden tegen Nederland en dat was de 1-0 nederlaag in de eerste EK Play-offs 2004.

Vier dagen na deze domper pakte Oranje de draad weer op en werd er met maar liefst 6-0 gewonnen. Frank de Boer, nu dus coach, scoorde in deze legendarische wedstrijd. Nu moet de voormalig nummer vier zijn elftal voorbereiden op een lastig EK. Met Owen Wijndal, Quincy Promes en Donny van de Beek zijn er een aantal interessante namen toegevoegd aan de Oranje selectie. Zullen zij het Schotland lastig kunnen maken? We zullen zo naar de odds van de bookmakers Nederland kijken. Eerst is het tijd om Schotland onder de loep te nemen.

Schotland bereidt zich voor op de Poule des doods

Met Kroatië, Tsjechië en Engeland in de poule zal het zomaar eens een kortstondig EK avontuur worden voor de Schotten. Ze behoren namelijk niet meteen tot de EK favorieten. Dat gezegd hebbende proberen de schotten natuurlijk te verrassen maar eerlijk is eerlijk, het zal niet makkelijk worden. Je zou dan ook kunnen zeggen dat de oefenwedstrijd tegen Nederland een goede vuurproef zal zijn om te zijn hoe de ploeg van Alex McLeish er voor staat.

Na de match tegen Oranje staat voor Schotland nog de oefenwedstrijd tegen Luxemburg op het programma. Daarna zullen er punten gehaald moeten worden. Bij Schotland ontbreken er wat spelers maar is alle hoop gevestigd op Southampton aanvaller Che Adams. Of de beste bookmakers met de Schotten mee hopen zie je hieronder.

wedden op nederland schotland met mooie odds

Geven de bookmakers Schotland een kans?

Twee landen die zich optimaal willen voorbereiden op het aankomende EK. Er kan er maar een winnen en dat is volgens de bookmakers Nederland. Dit zou de vijfde opeenvolgende keer worden dat Nederland van de Schotten zou winnen. Hier krijg je Bwin 1.44 voor. Voor wedden op Schotland staan de odds op 5.60. Een gelijkspel is de laatste jaren al een tijd niet voorgekomen. Dat zal dan ook een reden kunnen zijn dan de odds op 4.40 staan. Lees trouwens ook onze BWin ervaringen eens door. De odds vind je door op de knop hieronder te klikken.

 

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.