Pakt Nederland de koppositie over van Turkije?

Erik de Kort
07.09.2021

Nederland kwam deze kwalificatie week twee punten dichterbij Turkije in de kwalificaties voor het WK 2022. Op dinsdagavond is de ontknoping en speelt koploper nummer 1 Turkije tegen Nederland dat op de tweede plek staat.

Nederland doet goede zaken tegen Montenegro

De eerste wedstrijd van Louis van Gaal tegen Noorwegen was nog niet al te best en waar velen hoopten om op een overwinning, kwam Oranje niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Tegelijkertijd speelde Turkije tegen Montenegro en kwamen de Turken niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Oranje kwam dus goed weg. Afgelopen zaterdag won Turkije met 0-3 van Gibraltar en wist ook Nederland te winnen van Montenegro. Het werd 4-0 voor de ploeg van Louis van Gaal. 

Oranje staat nu op de tweede plek met 10 punten terwijl Turkije op 11 punten staat. Noorwegen heeft net zoveel punten als Oranje, maar met een minder doelsaldo. Als Noorwegen wint van Gibraltar, die kans is overigens vrij groot, en Nederland -Turkije wordt een gelijkspel, dan staat Noorwegen bovenaan in groep G. Daarom is het zo belangrijk dat Nederland vanavond wint. Afgelopen zaterdag zag met name de tweede helft er zeer flitsend uit en leek het doel van Montenegro wel op een schiettent. Als Nederland tegen Turkije zo voor de dag komt, wordt het een prachtige wedstrijd en zal Turkije alle moeite hebben Nederland te bestrijden. We gaan zo bekijken wat de odds van de bookmakers Nederland zijn na een bewogen kwalificatiereeks.

Moet Oranje vrezen voor Turkije?

De grote vraag is of Oranje opgewassen is tegen Turkije, of misschien wel andersom. Feit is Turkije op 24 maart van dit jaar Nederland met 4-2 wist te verslaan. Na een 3-0 achterstand konden Davy Klaassen en Luuk de Jong de stand nog terugbrengen dat 3-2, maar uiteindelijk was het Burak Yilmaz die de deur namens Turkije dichttrok en met zijn derde doelpunt de eindstand besliste. Had Nederland meer kansen? Ja. Meer balbezit? Ja. Meer hoekschoppen? Ook. Het zegt allemaal niets, uiteindelijk pakte Turkije de overwinning en daarmee ook de koppositie. 

Oranje zou opnieuw moeten domineren maar daarbij wel zorgen dat er achterin niets wordt weggegeven. De verwachting is dat dat met Virgil van Dijk zal gebeuren in plaats van Matthijs de Ligt. Ook Cody Gakpo die prachtig scoorde tegen Montenegro zal er niet bij zijn. De drievoudig international moest kort na zijn goal het veld verlaten met een blessure en is in ieder geval zeven dagen uitgeschakeld. Bij Turkije wordt er gerekend op het aanvalstrio Calhanoglu, Karaman en Yilmaz die met zijn drieën levensgevaarlijk zijn. Het zal een interessante strijd worden, waarbij geen van beide ploegen ook maar iets zou willen weggeven. Wij gaan daarom kijken wie van debookmakers Belgie de beste odds heeft bij deze wedstrijd.

Nederland Turkije beste odds

©Betfirst

De odds bij Nederland – Turkije

Wedden op deze wedstrijd kan je een mooie winst opleveren als je inzet bij Betfirst. Dit is namelijk de bookmaker met de beste odds bij deze match. Hier zie je dat Nederland favoriet is met 1.32. Terwijl Turkije volgt met maar liefst 9.25. Zelfs een gelijkspel staat op zes keer je inleg. Dat is veel voor een match waarbij Turkije de vorige keer won, Is er dan zoveel vertrouwen in Louis van Gaal. Er is maar een manier om erachter te komen of de bookmakers gelijk hebben en dat is natuurlijk om te wedden. Wie weet pak jij dan wel een dikke winst bij het voorspellen van de uitkomst op deze wedstrijd. Vergeet ook zeker niet om de Betfirst review te lezen. Je kunt je via de link hieronder aanmelden bij deze bookie en gelijk nog inzetten.