Wie wint deze keer Parijs – Roubaix in 2021? Voorspelling & favorieten

Jeroen van den Berg
23.09.2021

Niet in de lente maar in de herfst vindt Parijs – Roubaix dit jaar plaats. Op zondag 3 oktober vindt de “misschien wel” mooiste klassieker van het jaar plaats. Wat zijn de odds en wie zijn de favorieten dit jaar tijdens Paris – Roubaix?

Wie volgt Philippe Gilbert op?

In 2019 was het Philippe Gilbert die in de Hel van het Noorden als eerste over de streep kwam. Dit jaar lijkt het parcours, zoals dat eigenlijk elk jaar doet, veel op die van de vorige editie. Eigenlijk verschilt Parijs – Roubaix nooit zo veel. In totaal wordt er zo’n 55 kilometer over kasseien gereden. Het spektakel begint na de eerste 100 kilometer. Dan is er nog 120 kilometer te rijden en is het de vraag welke renners zich vooraan weten te posteren.

Het jaar voordat Gilbert Parijs-Roubaix won, was het Peter Sagan in 2018 en Greg van Avermaet in 2017. De laatste Nederlandse winnaar was in 2014 Nikki Terpstra. België is het meest succesvolle land in deze klassieker. Al 57 keer werd de Kassei door een belg gewonnen. Tom Boonen is samen met Roger de Vlaeminck de meest succesvolle Belg in de Hel van het Noorden. Beide renners wonnen vier keer. Eddy Merckx won drie maal. Verwachten de beste bookmakers dat er opnieuw een Belg gaat winnen?

Wie zijn de favorieten?

Met de Trouée d’Arenberg, Mons-en-Pévèle en de Carrefour de L’arbre moet je als wielrenner van goede huize komen om Parijs-Roubaix te winnen. Omdat de traditionele voorjaarsklassieker nu in het najaar wordt verreden stijgt de kans op een kletsnatte editie natuurlijk. Glibberige kasseien en een hoop modder, wie is er uit het juiste hout gesneden om de Hel van het Noorden te winnen?

Peter Sagan zou een herhaling van 2018 natuurlijk geweldig vinden en dient zeker als een van de kanshebbers worden gerekend. Ook Mads Pedersen, Kasper Asgreen en Jasper Stuyven zouden echt met de kop mee kunnen gaan. Wie anders dan Wout van Aert en Mathieu van der Poel voeren de top vijf van de favorieten aan. We gaan snel bij de bookmakers Belgie kijken welke renner de beste papieren heeft.

Parijs - Roubaix odds 3 oktober 2021

©Unibet

Waar vind je de beste odds bij Parijs – Roubaix?

Een rondje langs de Belgische goksites leert ons dat Unibet de beste odds heeft bij Parijs – Roubaix. Je hebt nog even de tijd om in te zetten aangezien de kasseienrit pas op 3 oktober plaatsvindt. Wout van Aert is favoriet bij Unibet. Nu inzetten op de Belgische Jumbo-Visma levert je drie keer je inzet op. Mathieu van der Poel komt uit op 6.00 en staat daarmee achter Van Aert. Pedersen staat op 9.00. Een herhaling van het resultaat van 2019 voor Sagan levert je 11 keer op. De top vijf bij de bookmakers wordt afgesloten door Kasper Asgreen. Voor de Deen krijg je 15.00. Wil je nu al inzetten op de wielerklassieker van het najaar? Hieronder pak je de beste odds voor Parijs – Roubaix.

 

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.