Wedden op de PDC World Darts Championship

Erik de Kort
15.12.2021

De PDC World Darts Championship wordt vanaf 15 december op het oude vertrouwde Ally Pally gehouden. Wie zijn de kanshebbers voor de de titel, oftewel wie staart er op 3 januari in de finale? Je kunt nu al wedden bij de bookmakers.

Wie doen er mee aan de PDC World Darts Championship?

Bij zo’n groot terugkerend toernooi doet natuurlijk de mondiale dartstop mee. Dat betekent dat je onder andere Gerwyn Price, Michael van Gerwen, Peter Wright en James Wade in actie gaat aan het einde van het jaar. Daar blijft het niet bij want er zijn wel 96 deelnemers die PDC Wereldkampioen willen worden. De tijd van Van Gerwen lijkt momenteel voorbij aangezien Mighty Mike dit jaar niet bij machte was om ook maar een televisietoernooi te winnen. Gerwyn Price won the Grand Slam of Darts en kwam op drie grote toernooien tot de halve finale. Price is dan ook bij velen een naam die hoog op het lijstje met favorieten staat. 

Toch zal Price zijn favorietenrol vanaf dag één dienen waar te maken. De Welshman staat namelijk in dezelfde groep als andere toppers zoals Johnny Clayton die Price met 5-1 versloeg in de World Grand Prix finale. Daarnaast zitten ook Kim Huybrechts, Stephen Bunting en Dirk van Duijvenbode in dezelfde groep. Behalve de zojuist genoemde namen moeten we ook “Dancing Dimi” Dimitri van de Bergh niet vergeten, daarnast doen Rob Cross, Rob Cross, Dave Chisnall en Gary Anderson natuurlijk ook niet voor de lol mee. We gaan eens kijken wie volgens de beste bookmakers de favorieten zijn. Echter geven we eerst zelf nog even onze mening, om je alvast de juiste weg te tonen.

Wie kunnen het toernooi winnen?

Met zulke grote names wordt het ongetwijfeld spannend. Natuurlijk hoopt een Nederland op winst van MVG en een Belg juist op Dancing Dimi. Toch lijken de kansen dat beide darters vriend en vijand positief zullen veraasen, niet zo erg groot. Van den Berg heeft al zes keer geen halve finale meer weten te bereiken en Van Gerwen lijkt in een vormdip te zitten dit jaar.

Peter Wright toont het meest stabiele jaar in vergelijking met de andere spelers. Daarbij heeft hij in twee jaar tijd maar liefst zes grote toernooien op zijn naam geschreven. Daarbij is zijn loting vrij gunstig met de enige echt grote naam Nathan Aspinall in zijn groep. James Wade is pas 38 jaar en gaat al even mee. Toch heeft Wade nog nooit een wereldtitiel gewonnen. Daar zou dit jaar wel eens verandering in kunnen komen, maar toch valt Gerwyn Price toch ook zeker niet te onderschatten. Je ziet het al, het wordt genieten en er zijn een hoop favorieten. De hoogste tijd dus om de odds erbij te pakken. Bij Bet365 vinden we de beste noteringen voor het wedden op de uiteindelijke winnars. Bovendien staat er ook nog een lekkere Bet365 bonus voor je klaar.

PDC World Championship outrights

© Bet365

Wie zijn de favorieten bij de bookmakers?

Ondanks het matige seizoen van Van Gerwen staat hij bij Bet365 toch nog als tweede. Voor winst van MVG krijg je namelijk 5.00. Een overwinning van Gerwyn Price staat op 4.50 en daarmee is The Iceman de grote favoriet. Peter Wright staat op 7,50 en dat zijn mooie odds voor zo’n grote favoriet. Jonny Clayton staat op 8.00 en Dimitri van den Bergh staat op de vijfde plek met 17 keer je inzet. Mocht je willen inzetten op James Wade, dan kun je daar maar liefst 41.00 mee pakken. Daar moet je wel snel voor zijn, want bij aanvang van het toernooi kunnen de odds zo weer veranderen. Meld je daarom snel aan via de link hieronder of lees eerst nog even de Bet365 review door.