Gaat PSV door in de Europa League?

Erik de Kort
09.12.2021

Nog een wedstrijd en dan weten we of we PSV ook na de winterstop terug zien in de Europa League. De nummer twee neemt het op de slotdag op tegen Real Sociedad in Spanje.

Real Sociedad wint slechts een van de laatste vijf wedstrijden

Het ziet er eerlijk gezegd niet zo heel goed uit voor Villereal. In deze Europa League reeks wist de Spaanse ploeg  slechts een keer te winnen. Ook in de laatste vijf wedstrijden in alle competities kost het de grootste moeite voor Real Sociedad om te winnen. Dat lukte alleen tegen Panaderia Pulido, een amateurploeg dat Sociedad tegenkwam in de Copa del Rey. In de competitie ging het dit weekend mis tegen Real Madrid. Real Sociedad staat op de derde plek in groep B en moet winnen van PSV om door te gaan in de Europa League. Monaco staat eerste met 11 punten en is al zeker. Alleen als Sociedad wint zien we ze terug in de Europa League, bij gelijkspel of een nederlaag gaan ze verder in de Conference League.

De vorige keer dat beide ploegen elkaar ontmoetten werd het in Eindhoven een gelijkspel.Toen deed Sociedad zeker niet onder voor PSV en dat zal de Spanjaarden zeker hoop geven. Zit er een overwinning in voor de Los Txuri-Urdin? Dat zie je zo als we de odds van de bookmakers online erbij pakken.

PSV heeft genoeg aan een gelijkspel

Door de huidige tweede plek en de twee punten voorsprong op Sociedad, heeft PSV genoeg aan een gelijkspel. PSV reist af naar Spanje met het vertrouwen van de overwinning op Utrecht nog vers in het geheugen. Utrecht dat eerder al van zowel Ajax als Feyenoord won, werd overbluft door PSv dat gretig en aanvallend ten strijde trok. Daarbij lijkt Cody Gakpo ook weer terug en dat is zeker goed nieuws voor de Eindhovenaren. 

Al met al is PSV nu zeven wedstrijden ongeslagen en lijkt niets of niemand ze nog te kunnen stoppen om te overwinteren in de Europa League. Bij de beste bookmakers lijkt het erop dat de thuisploeg, Real Sociedad favoriet is. Wat zijn de kansen van PSV en wat is het strijdplan van Roger Schmidt? Gaat PSV voor een overwinning of nemen ze genoegen met een gelijkspel?

Sociedad favoriet tegen SPV in eigen huis

© Betcity

Waar vind je de beste odds?

Als je goed wilt wedden op deze wedstrijd, dan moet je eens een kijkje nemen bij Betcity. Daar staat sowieso al een mooie Betcity bonus op je te wachten, maar krijg je ook nog eens bijna vier keer je inzet voor een overwinning van PSV. De odds hiervoor staan op 3.90. Real Sociedad staat op 1.84 en is dus topfavoriet voor deze wedstrijd. Tenslotte krijg je ook 3.90 voor een gelijkspel. We verwachten dat PSV met een overwinning naar huis gaat en pakken hier dus geweldige odds. Jij pakt ze ook via de link hieronder.