Collision 3: Wedden op Rio Verhoeven – Alistair Overeem

Jeroen van den Berg
26.08.2021

Het is weldra zover: Rico Verhoeven kan zijn Glory-titel gaan verdedigen in een geweldig gevecht tegen MMA legende en ex-K1 Heavyweight kampioen Alistair Overeem Waar kun je wedden op Collision 3? Wat zijn de kansen voor deze sparwedstrijd op 23 oktober 2021?

update: Gevecht uitgesteld wegens blessure Overeem. Alistair heeft via zijn instagram aangekondigd dat hij het gevecht zal moeten uitstellen, wegens een blessure. Niettemin wachten wij af tot het gevecht misschien later nog doorgaat. Onderstaande odds gelden momenteel dus niet, tot wij meer weten en het gevecht in de nabije toekomst hopelijk doorgaat.

Intussen is bekend dat Rico Verhoeven het zal opnemen tegen Jamal Ben Saddik.` lees hier de voorbeschouwing Verhoeven – Ben Saddik.

Het eerste gevecht van Overeem bij Glory

Tenzij je de afgelopen 15 jaar onder een steen geleefd hebt of echt nooit iets over vechtsport gehoord of gezien hebt, weet je natuurlijk wel wie Overeem is. In de tijd dat de K1 gedomineerd werd met namen als Peter Aerts en Remy Bonjasky, kwam daar in 2010 Overeem bij die als MMA wereldkampioen deelnam aan de K1 World Grand Prix en deze won, Niemand minder dan Peter Aerts werd in de finale verslagen. Aerts ging na iets meer dan een minuut in de eerste ronde knock-out en een nieuwe K1 koning was geboren. 

Nadat “The Reem” een jaar daarvoor al gewonnen had van Peter Aerts maar daarna Rico verloor van Badr Hari, is het in zijn derde World Grand Prix dan toch gelukt. De odds van dat gevecht zoals je ze toen hier kon vinden, zie je hieronder nog even terug. Wie wil wedden op het huidige gevecht tegen Overeem, komt de odds voor die wedstrijd later in dit artikel nog tegen. 

Kort na deze overwinning tekent de in Hounslow, Engeland geboren vechter bij de UFC. Na een geweldige overwinning tegen voormalig UFC kampioen Brock Lesnar, test The Demolition Man positief op een verhoogde testosteronwaarde.

Na een schorsing van negen maanden, stapt Overeem weer de ring in maar zonder succes. Het huwelijk met UFC is niet geweldig. Er wordt relatief veel verloren, hoewel er toch ook een paar goede reeksen zijn. Uiteindelijk wordt het contract van Overeem bij de UFC niet verlengd en tekent hij op 2 maart 2021 bij Glory. Hij heeft twee verzoeken: vechten tegen Verhoeven en Badr Hari.

Met Collision 3 lijkt er in ieder geval aan de eerste alvast gehoord te zijn gegeven. De Kickboks statistieken van Overeem zijn :10 overwinningen waarvan 7 met KO en 4 verloren met 3 KO’s. De vraag is of Overeem conditioneel in staat is om Verhoeven te verslaan. Daarom kijken we zo eerst eens bij de beste bookmakers wat zij voor de kansen geven van Overeem tegen Verhoeven.

Verhoeven verdedigt voor de tiende keer zijn wereldtitel

Rico Verhoeven is een van Nederlands meest populaire atleten. Verhoeven is al vanaf 2013 wereldkampioen kickboksen en is niet van plan om die gordel de eerstvolgende jaren af te staan. Verhoeven heet het doel om tien jaar wereldkampioen te zijn en daar zijn nog twee ongeslagen jaren voor nodig. Er is licht aan het einde van de tunnel, aldus Verhoeven die nooit heeft achtergehouden acteerambities te hebben. Na overwinningen op Badr Hari, Hesdy Gerges en natuurlijk de zegereeks tegen Anderson Silva, Jamal Ben Saddik, Mladen Brestovac en Guto Innocente mag Verhoeven zich de King of Kickboxing noemen en dat doet hij dan ook. Van de 68 kickbocks gevechten, won Verhoeven er maar liefst 58, waarvan 18 op KO. Zelf verloor hij er tien en ging hij twee keer KO. Dat is intussen wel alweer even geleden. 

Verhoeven is bijna tien jaar jonger dan Overeem en lijkt, zeker op conditie en kickboks resultaten, in het voordeel te zijn. Laten we dan ook snel gaan kijken wie van de bookmakers België de beste odds heeft voor dit gevecht. Nederlanders kunnen terecht bij Betcity ervaringen.

badr hari -wrzosek glory 04-09-2021

© Unibet

Waar vind je de beste odds om te wedden op Verhoeven – Overeem?

Er is nog veel tijd voordat het 23 oktober is en daarom kan er nog een hoop gebeuren. Unibet heeft vaak als eerste de odds bij de Glory gevechten. Toch zien de noteringen bij dit gevecht niet bekend. Toch kun je hier wel al de odds vinden voor het gevecht tussen Badr Hari en Arkadiusz Wrzosek dat op 4 september plaatsvond. Die zie je dan ook hierboven, zodat je hier alvast op kunt wedden.

De verwachting is dat kort daarna de eerste odds bij Verhoeven vs Overeem ook gepubliceerd zullen worden. Zo heb je vanuit Belgie nog mooi de tijd om de Unibet review te lezen en nog wat mooie filmpjes op Youtube terug te kijken van deze geweldige vechters. We zullen je natuurlijk op de hoogte houden van zodra er nieuws is bij dit gevecht van het jaar. Voorlopig kan je nog niet overal odds voor Rico vs Alistair vinden, maar die komen er weldra aan, zo ook bij BetCity voor Nederlanders.

Twee titanen tegenover elkaar, het belooft een felle strijd te worden. Ook voor zij die graag live wedden.

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.