Wedtips en odds bij de Ronde van Vlaanderen (4-4-2021)

Erik de Kort
31.03.2021

Ben jij al klaar voor de Ronde van Vlaanderen (04-04-2021)
Op zondag is het weer zover: dan wordt de 105e Ronde van Vlaanderen gereden. Vorig jaar won Van der Poel, krijgen we dit jaar opnieuw een spannende finale?

Het parcours van de Ronde van Vlaanderen

De Muur van Geraardsbergen ontbreekt weliswaar maar met de Oude Kwaremont en de Paterberg staat er alsnog genoeg spektakel te wachten. Ook de Koppenberg wordt niet overgeslagen. Er wordt in Antwerpen gestart waarna na 80 kilometer de eerste tests aantreden. De kasseien zijn het eerste obstakel met de van Lippenhovestraat en de Paddestraat kort daarachter. De eerste helling is op de Katteberg, bijkomen kan niet want de kasseien van de Holleweg volgen direct. Na zo’n 130 kilometer komt de Oude Kwaremont in zicht met stukken van 11% en natuurlijk kasseien. De favorieten zullen hier niet te ver van achter willen zitten want het is vanaf dan nog maar lastig naar voren schuiven.

De eerste keer Kwaremont is het startsein voor de vele klimmen en kasseien die elkaar opvolgen. Het verschil tussen de toppers zal gemaakt worden op de Koppenberg met 22% en nog 88 kilometer te gaan. Met Alaphilippe, Van der Poel en Van Aert als gedroomde finalisten weten we dat we dat we mooie odds kunnen verwachten bij de beste bookmakers. Hieronder zul je zien welke renners wij tippen voor de eindwinst, gevolgd door de odds van de bookmakers België.

Wie tippen wij voor de winst?

Met 19 hellingen en 7 kasseienstroken moet je van goeden huize komen om de Ronde van Vlaanderen te winnen. Vorig jaar was het Matthieu van der Poel, het jaar ervoor Alberto Bettiol en in 2018 Niki Terpstra. Andere winnaars waren Philippe Gilbert, Peter Sagan en Fabian Cancellara(3x). Niet de minste renners dus. We noemden hierboven al het drietal topfavorieten met Van Aert, Van der Poel en Julien Alaphilippe. Daarna denken we dat Michael Matthews, Peter Sagan en Mads Pedersen ook nog wel een kans kunnen maken. Met alle kasseien ligt materiaalpech ook op de loer en kun je nooit zeker zeggen wie er gaat winnen. Alexander Kristoff, Jasper Stuyven en Kasgreen kunnen we nog wel rekenen als outsiders. Echt weten doen we het natuurlijk nooit maar we gaan toch voor Alaphilippe, Van der Poel en Van Aert. Laten we de odds van Betway erbij pakken om te zien wat zij verwachten.

wedden op de ronde van vlaanderen odds betway

©Betway

De beste odds bij de Ronde van Vlaanderen

We hebben Betway uitgekozen omdat de odds voor de Ronde van Vlaanderen het hoogste zijn maar ook omdat wel altijd te spreken zijn over onze Betway ervaringen. Deze hebben we in onze Betway review uitgebreid beschrijven.

Van de drie favorieten die we net genoemd hebben staat Matthieu van der Poel op één met 3.25 voor winst. Wout van Aert, inmiddels eeuwige concurrent staat op plek twee met 4.50. Julian Alaphilippe volgt met een flink verschil op 8.50. Hoewel we Zdenek Stybar niet als favoriet of outsider hebben genoemd komt hij toch als zesde aan bod bij de bookmakers met 23 keer je inzet. Wij zijn geneigd om voor Van Aert of Van der Poel te gaan en zijn ook nog zeker blij met de odds die we hier voor krijgen.