Wie speelt tegen Magnus Carlsen om de Schaken titel?

Geert Beukers
25.03.2020

Momenteel nog volop aan de gang is het kandidaten toernooi van schaken waarbij de winnaar het mag opnemen tegen de huidige wereldkampioen Magnus Carlsen. Kan Fabiano Caruana zijn mooie prestatie van vorige editie evenaren? Mis het niet!

Volg het kandidaten toernooi van schaken voor 2020

Van 17 maart tot 4 april wordt er in Rusland geschaakt om de tegenstander van huidig kampioen Magnus Carlsen te kennen. Deze 8 grootmeesters van 5 verschillende landen nemen het op tegen elkaar om hoogst waarschijnlijk tegen de Deense supercomputer te verliezen aan het einde van dit jaar.

Magnus is al jaren aan een stuk een waar schaakfenomeen, en dit jaar liggen zijn resultaten zelfs nog hoger dan gewoonlijk. Het vorige kampioenschap duel was redelijk spannend met een gelijkspel over de traditionele lange tijds schaken. Maar in de blitz variant was Magnus veel te sterk voor Fabiano. De online bookmakers zien hem wel als de tweede sterkste favoriet achter Nepomniachtchi.

De favorieten odds van het candidates toernooi schaken

Voor de odds gingen we snel kijken bij Unibet, een bookmaker met een geweldige Unibet klantenservice. Als één van de grootste bookies die momenteel spijtig genoeg enkel voor Belgen beschikbaar is, vind je constant alle odds voor zowat elke sport terug bij Unibet.

Wereldbeker Schaken 2020

Op 1 december weten we dus wie er de nieuwe wereldkampioen schaken wordt. Magnus Carlsen is zoals altijd de gedoodverfde favoriet om zijn titel nogmaals succesvol te verdedigen. De 29 jarige Deen is wellicht één van de sterkste spelers aller tijden, en zal dankzij zijn jonge leeftijd nog jaren aan kop liggen.

Het formaat wordt een ‘best of 14’, waarbij beide spelers 7 maal wit & zwart kunnen spelen in een klassieke schaak formaat. Dit wordt dan ook een week lang, uren aan een schaakbord zitten nadenken. Jij denkt dat dit een makkelijke sport is? Wetenschappers stelden recent vast de schaak professionals rond de 10.000 calorieën verliezen tijdens een lange schaakpartij! Wie had gedacht dat je verstand gebruiken zo moeizaam kon zijn?

Wat gebeurt er bij een gelijkspel?

Als er net zoals vorig jaar, toen het nog enkel 12 matchen waren, een gelijkspel over de hele lijn wordt, dan zijn er blitz partijen om de match de beslissen.

Allemaal goed en wel… maar wat is “blitz”?

Blitz is net hetzelfde schaak spelletje met één kleine verandering. Je krijgt veel minder tijd om een beslissing te maken. Omdat je vaak je moet haasten, krijg je tijdens dit formaat ander soorten spellen met mindere ‘kwaliteits’ beslissingen. Voorbereiding help dan ook minder hard bij deze discipline, en je moet het meer van puur schaaktalent & kennis hebben.

Hoe wed ik hierop?

Ga via onze Unibet Review rechtstreeks naar Unibet, of gebruik de grote knop hier onderaan deze pagina. Het worden uiterst interessante dagen om niet te missen tijdens deze Chess Candidates tournament!