Wie wint de 109e editie van de Scheldeprijs in 2021?

Erik de Kort
06.04.2021

De Scheldeprijs is met 108 gereden edities de oudste klassieker van Vlaanderen. Het is dan ook een hele eer om deze sprintersklassieker te winnen, wie wordt het dit jaar? We bekijken de favorieten.

Wat kunnen we verwachten van de Scheldeprijs 2021?

Na de toch wel iets verrassende winnaar van de Ronde van Vlaanderen, kunnen we ons gaan opmaken voor de Scheldeprijs die in Terneuzen begint. Op donderdag om 12.45 gaat de Scheldeprijs van start. Een start in Zeeland betekent dat we ons op kunnen maken voor waaiers. Toch worden er een aantal plaatsen die in het verleden van groot belang speelden overgeslagen. Via ‘s-Heerenbroek, de woonplaats van Jan Raas, en Heinkenszand vindt de koers plaats langs de A58 richting Kapelle.

Na 72 kilometer wordt België bereikt waar er via Stabroek, Kappelen, Brasschaat en Brecht naar Schoten gereden wordt waar we traditioneel de Churchillaan aandoen voor de finale. Vorig jaar was de weg nog een drama om te rijden maar de oneffenheden zijn inmiddels weggewerkt en dat betekent dat we een vlakke, rechte finish hebben, op en flauwe bocht, na van 2.2 kilometer lang en zes meter breed. Een typische sprintersfinale dus. Om je alvast voor te bereiden op het wedden bij de betting Nederland sites, zullen we nu over de favorieten en kanshebbers gaan.

Wie zijn de kanshebbers voor de Scheldeprijs 2021?

Net als elk jaar is de Scheldeprijs een waar sprintersspektakel. De winnaar van vorig jaar Caleb Ewan heeft echter afgezegd omdat de Zeeuwse passage van dit jaar te lastig voor hem lijkt in aanloop naar de rest van het seizoen. Als we een topfavoriet moeten noemen is het Sam Bennet. Bennet heeft zich all sterk getoond dit seizoen in de finale van Gent-Wevelgem en de overwinning in Brugge – De Panne. Iedereen zal ook nog wel weten dat Bennet niet voor niets de sprinterstrui van de Tour de France vorige jaar pakte en dat zal ook zeker doorwegen bij de goksites Belgie.

Verder zien we toch ook Jasper Philipsen en Tim Merlier als kanshebbers voor de Scheldeprijs hoewel we ze well achter Bennet zetten. Beide Alpecin mannen kunnen na hun ruzie van vorig jaar in ieder geval voor elkaar rijden. De vorm van de dag zal daarna bepalen wie er gaat rijden voor de winst.

Als vierde kanshebber tippen we alvast Arnaud Demare die na twee jaar afwezigheid weer eens van zich laat zijn. Hoewel Demare als hoogste notering de 21e plek heeft gepakt, is het parcours op zijn lijf geschreven en kan hij wel eens een gooi doen naar de winst. Demare heeft iets goed te maken nadat hij in 2019 uit koers werd gehaald na het negeren van een gesloten overweg samen met Dylan Groenewegen.

ronde van baskenland odds

©Betfirst

Wie is er favoriet bij de bookmakers?

Verrassend genoeg moeten alle bookmakers nog met hun odds komen. Onze verwachting is dat Betfirst als eerste hun odds bekend zal maken voor de Scheldeprijs. Je kunt natuurlijk nu wel alvast de Betfirst review lezen om te kijken of dit een geschikte bookmaker voor je is. Bovendien vind je er wel al odds voor wedden op de Ronde van Baskenland  waarvan je de odds hierboven ziet en andere wielren odds. Via de link hieronder kom je direct uit bij Betfirst.