De Rotterdamse derby tussen Sparta en Feyenoord

Jeroen van den Berg
29.10.2021

Sparta en Feyenoord nemen het op in het Kasteel op zondagmiddag voor een heerlijke clash tussen twee Rotterdamse volksclubs. Kan Sparta eindelijk winnen van Feyenoord of zit het er opnieuw niet in?

Lastige klus voor Sparta

Sparta staat momenteel in de gevarenzone. De ploeg vergaarde slechts zeven punten en verloor drie van de laatste vijf wedstrijden. In tien wedstrijden kwamen de Spartanen slechts acht keer tot scoren. Daarentegen kregen ze wel 18 tegengoals om hun oren. Gelukkig werd er tegen de amateurs van GVVV nog wel gewonnen waardoor de Rotterdammers nu in de tweede ronde van de KNVB beker staan. De enige wedstrijd die werd gewonnen in de Eredivisie was die tegen Fortuna Sittard. Op 12 september stapte Sparta als winnaar van het veld in het eigen Kasteel maar verder werden alle andere wedstrijden verloren of gelijk gespeeld. De grootste nederlagen waren tegen FC Utrecht en Cambuur. Het werd keer 4-0. 

De laatste weken verliest Sparta nipt. PSV was met 2-1 te sterk. RKC won met 1-0 door een goal in de laatste minuut. Het lijkt dus niet mee te zitten voorlopig. Toch mag Sparta niet al te veel punten meer verspelen dit seizoen. Het verschil met de lantaarndrager PEC is slechts drie punten terwijl het verschil met de ploegen boven de Spartanen hard oplopen. Bovendien heeft de ploeg van Henk Fraser een lastig programma voor de boeg. Waar het eerst Feyenoord is, staat later Willem II, Twente, Ajax en AZ nog op het programma. Kan Verwachten de beste bookmakers Nederland dat Sparta voor het eerst in vijf wedstrijden eens kan winnen van Feyenoord?

Voegt Feyenoord zich weer bij de top drie?

Feyenoord staat momenteel met 19 punten op de vierde plek. Wel hebben de Rotterdammers een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie. Een overwinning op Sparta betekent dat de druk op Utrecht en PSV zeker toe zal nemen. Vorige week won Feyenoord met 3-2 van Cambuur en daarmee werd er voor de tweede keer op rij gewonnen. Nadat vorige week ook al Union Berlin werd verslagen, kon Feyenoord dus met recht spreken van een succesvolle week. Bryan Linssen is de gevaarlijke man bij de ploeg uit de Kuip. We hebben bij de nieuwste Nederlandse bookmaber Bet365 goede odds gevonden. Daarnaast is er ook nog een mooie Bet365 bonus die voor je klaar staat. Laten we daarom snel de odds erbij pakken.

sparta feyenoord odds 31-10-2021

© Bet365

De Betcity odds bij Sparta Rotterdam – Feyenoord

Hoewel een derby zoals deze altijd extra kracht zal geven, lijkt Sparta niet zoveel kans te hebben bij de bookmakers. Feyenoord staat op 1.45 terwijl Sparta op 6.50 staat. Dat geeft wel aan wat de verhoudingen zijn. Voor een gelijkspel krijg je 4.50. Alles over de bookmaker van dienst lees je natuurlijk in onze Bet365 review. Fijne wedstrijd!

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.