Wie wint het super featherweight titel gevecht tussen Berchelt en Valdez?

Jeroen van den Berg
17.02.2021

Zondagavond 21 februari 2021 kan de bokswereld zich opmaken voor een geweldig gevecht. Miguel Berchelt verdedigt zijn WBC titel tegen Oscar Valdez en wij bespreken dit gevecht.

De strijd tussen twee Mexicanen

De gemiddelde sportliefhebber zal misschien nog nooit van deze namen gehoord hebben. De boks connaisseurs weten het echter wel zeker. Dit wordt een galavoorstelling. Berchelt heeft een record van 37-1 met maar liefst 33 KO’s. Als het gaat om wereldtitel gevechten staat zijn teller op 9 overwinningen en 0 verloren gevechten.

Oscar Valdez, voormalig WBO featherweight kampioen heeft ook een lijst om trots op te zijn. Valdez staat op 28-0 met 22 KO’s. Hij gaat nu op zoek naar een wereldtitel in een andere gewichtsklasse. Twee geweldige boksers staan tegenover elkaar en als je deze vechters nog nooit gezien hebt, is dit het moment om eens een uitzondering te maken. Dit gevecht zal je wel eens voor eeuwig geïnteresseerd maken in boksen.

Beide boksers komen uit Mexico en staan erom bekend dat ze vol vuur en passie zullen vechten. Omdat zowel Valdez als Berchelt ook nog eens over een geweldige techniek beschikken kan dit zomaar een van de beste boksgevechten worden van de laatste jaren. Bij zo’n mooie partij horen ook schitterende odds en die hebben we terug gevonden bij de NL bookmakers.

Wie heeft de beste papieren?

Als we naar de bouw van Berchelt en Valdez gaan kijken, is Berchelt in het voordeel. Berchelt is vijf centimeter langer heeft ook 5 centimeter meer bereik. In het algemeen is Berchelt fysiek sterker dan Valdez. Toch betekent dit niet dat Valdez geen kans maakt.

Valdez staat erom bekend dat hij geen angst kent, won zelfs met een KO nadat eerder zijn kaak brak en hij zelf gevloerd werd. Als je een alligator als huisdier hebt zal je ook niet al te bang zijn voor iemand die 5 centimeter langer is dan jezelf. Valdez is al jaren op zoek naar een goed gevecht maar zag vele fightnights geannuleerd worden. Nu kan hij dus gaan voor de wereldtitel super featherweight tegen iemand uit hetzelfde land en bovendien dezelfde stad als waar hij vandaan komt. Van de Belgische goksites hebben we Circus eruit gepikt voor de odds bij dit bijzondere gevecht.

 

berchelt vs valdez quoteringen wedden

©Circus

De favoriet bij de bookmakers?

Een gevecht om de titel. Oscar Valdez neemt het op tegen de man die al negen keer zijn wereldtitel met succes verdedigde. Miguel Berchelt lijkt onverslaanbaar. Bij Betfirst staat Berchelt dan ook als favoriet met 1.26. De regerend wereldkampioen lijkt volgens de bookmakers zijn titel te behouden. Oscar Valdez staat op 3.50 wat aangeeft dat de minder ervaren bokser met toch al een legendarische lijst overwinningen de underdog is. Wedden bij Circus op dit gevecht doe je via de link hieronder maar je kunt natuurlijk ook eerst nog onze Circus ervaringen lezen.

 

 

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.