Wie wint de Tour de France 2021?

Jeroen van den Berg
15.07.2021

Ook de Tour de France komt langzaam maar zeker aan z’n einde. Tadej Pogacar rijdt oppermachtig in het geel. Houdt hij zijn gele trui aan tot aan Parijs of wint iemand anders?

Nog een zware week voor de boeg

Parijs is nog ver. Zondag vindt de slotrit plaats en weten we wie de Tour de France gewonnen heeft. Het is een vreemde toer geweest, veel valpartijen, topfavorieten die uitvallen, Van der Poel in het geel en Wout Poels in de bolletjestrui. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de magistrale zege van Wout van Aert vorige week. Het is dus een tour met veel hoogte- en helaas ook dieptepunten. Dat is de charme van de Ronde van Frankrijk blijkbaar.

Voor er gesprint gaat worden op de Champs-Élysées, moeten er eerst nog wat bergen overwonnen worden. Met name woensdag en donderdag lijkt het een groot bergfestijn te worden waar de klassementsrenners kun floreren of breken. Hoe staat Pogacar ervoor en hoe dicht staan zijn concurrenten bij hem? We gaan eens kijken naar de kanshebbers en bekijken ook gelijk de verschillen met de gele trui voor we over de beste bookmakers odds gaan. Na de bergen is het nog een keer sprinten, staat er een tijdrit op het programma en wordt Parijs aangedaan, het einde is in zich.

Wie zijn de kanshebbers op de gele trui?

Roglic viel al uit en vanaf dat moment leek eerlijk gezegd de gele trui niet in gevaar te zijn voor Tadej Pogacar. Het lijkt met name spannen de staat na de eerste plek in het klassement want de nummers 2 tot en met 7 staat binnen ruim anderhalve minuut van elkaar. De eerstvolgende na Pogacar is Rigoberto Uran op 5 minuten en 18 seconden. Jonas Vingegaard volgt op vijfeneenhalve minuut. Carapaz en O’Connor staan op de vierde en vijfde plek terwijl Kelderman op plaats zes staat met 6.16 achterstand. Er staan twee loodzware bergetappes voor de boeg en daarom is de verwachting dat het klassement door elkaar geschud zal worden. De kenners verwachten dat Pogacar in Parijs het geel zal halen zolang er niets geks gebeurd. Maar deze tour editie heeft al laten zien dat er een hoop kan gebeuren. Van de Belgische bookmakers hebben we Betway uitgekozen om je van de odds te voorzien. Vergeet voor het wedden dan ook zeker niet om onze Betway ervaringen door te lezen.

wedden op de winnaar tour de france 2021

©Betway

De favorieten bij de bookmakers voor winst van de Tour de France

De naam die je het meest gelezen hebt is de grote favoriet bij de bookmakers. Het lijkt haast wel een zekerheidje te zijn. Pogacar staat op 1.06. Jonas Vingegaard volgt op de tweede plek met 17 keer je inzet en daarna loopt het nog harder op. Voor Uran en Carapaz krijg je 29 keer je inleg en Lutsenko, O’Connor en Wilco Kelderman staan op 201. Nog vijf ritten te gaan en dan weten we of Pogacar Parijs in het geel haalt.

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.