Tsjechië – Engeland Euro 2020 – Nummers 1 & 2 onder elkaar!

Erik de Kort
11.10.2019

Na vier wedstrijden is het Engelse voetbalteam nog steeds ongeslagen. Nu reist het af naar Tsjechië, de nummer 2 van de poule. Blijven de Engelsen onverslaanbaar?

Vier wedstrijden, 12 punten voor Engeland

Gareth Southgate doet het tot nu toe voortreffelijk in de kwalificatiestrijd. Alle vier de wedstrijden werden gewonnen en met 19 gescoorde goals en slecht 4 tegen staat het doelsaldo er zeer beoorlijk bij. De laatste wedstrijd tegen Kosovo werd het 5-3 voor Engeland en dat was eigenlijk de eerste wedstrijd dat er meer dan een tegengoal viel.

De andere wedstrijd waarin er een tegengoal werd gemaakt was in Montenegro waar Engeland overigens met 1-5 wist te winnen. In de halve finale was Nederland met 3-1 te sterk voor het Engeland van Gareth Southgate maar sindsdien werd er door de Engelsen flink gescoord. Met 9 goals in de matchen tegen Bulgarije en Kosovo is de aanval gevaarlijk te noemen. De Nederlandse bookmakers gaan dan ook uit van een relatief makkelijke overwinning voor de Engelsen.

Tsjechië op plaats 2 met een punt voorsprong op Kosovo

Tsjechië heeft een wedstrijd meer gespeeld dan de Engelsen en staan op drie punten achterstand. Alle landen behalve Engeland hebben inmiddels 5 wedstrijden gespeeld. De Tsjechen hebben van deze vijf wedstrijden er al 2 verloren. 1 van deze wedstrijden was tegen Engeland. In Engeland ging Tsjechië met 0-5 ten onder. De andere wedstrijd in en tegen Kosovo wed met 2-1 verloren. De Tsjechen kwamen vroeg op voorsprong maar uiteindelijk wist Kosovo toch de nederlaag om te buigen in een overwinning. De twee wedstrijden tegen Montenegro werden wel met 3-0 gewonnen en ook tegen Bulgarije waren de Tsjechen te sterk.

Engeland voorgaande wedstrijd met 5-0 te sterk voor Tsjechië

Met drie goals was Raheem Sterling de grote man aan de zijde van Engeland. Harry Kane scoorde een penalty en het laatst doelpunt werd zeer ongelukkig gemaakt door de Tsjech Tomas Kalas die de bal in het eigen doel liet belanden. De Engelsen domineerden de volledige wedstrijd en weten de beste bookmakers dus te imponeren. Het feit dat Tsjechië tweede in de poule staat heeft weinig invloed op de odds. De 5-0 overwinning van Sterling & co staat nog goed in het geheugen bij de beste bookmakers en vandaar zien we dus Engeland als de topfavoriet voor deze wedstrijd.

De odds voor Tsjechië – Engeland van Bet90

Engeland is dus de grote favoriet. De odds van 1.52 voor een Engelse winst tegenover 6.15 voor een Tsjechische winst laten dat wel zien. Een gelijkspel komt uit op 4.20 en lijkt dus ook niet echt in de verwachtingen te liggen. Bovendien wordt er gerekend op flink wat goals. Meer dan 2 goals geeft slechts 1.74 namelijk. Deze odds zie je terug bij Bet90. Wil je meer weten over deze bookmaker lees dan nog even onze Bet90 review. Als je gelijk wilt gaan inzetten op deze kwalificatiewedstrijd bij bet90 klik dan op de link beneden.