Once and For All: Tyson Fury vs Deontay Wilder op zondag 10 oktober

Jeroen van den Berg
08.10.2021

Op zondag 10 oktober 2021 staat er een boks spektakel van jewelste te wachten. Tyson Fury en Deontay Wilder vechten om de WBC en The Ring Heavyweight titel – volgens sommigen is dit nu al het gevecht van het jaar. Hier vind je een voorbeschouwing en natuurlijk de beste odds voor Fury – Wilder.

Het derde gevecht tussen Fury en Wilder

De eerste keer dat Fury en Wilder elkaar in de ring tegenkwamen, eindigde het gevecht in een controversieel gelijkspel. Dat was in december 2018 waarna er vrijwel direct werd besloten dat er een rematch aan zou komen. Die rematch volgende in februari 2020. Na zeven ronden won Fury op spectaculaire wijze met een technical KO en won zo de Ring Magazine heavyweight title en de WBC Heavyweight title. Dit keer initieerde WIlder een rematch die een aantal keer is verplaatst vanwege de inmiddels bekende redenenen. Toen er uiteindelijk wel plaats was om het evenement met fans te laten doorgaan, deed ESPN lastig.

Het evenement viel gelijk met het NFL programma van de tv zender en kon daarom geen doorgang vinden. Nu, ruim tien maanden later, gaat het dan toch plaats vinden. Fury vd Wilder wordt op 9 oktober 2021 in de T-Mobile Arena in Paradise, Nevada uitgevochten. Als je de wedstrijd live wilt bekijken dien je vroeg op te staan of lang wakker blijven. De verwachting is dat de twee bokser het om kwart voor 6 uur ‘s morgens (Nederlandse tijd) tegen elkaar opnemen. Hoe staan beide vechters ervoor en welke bokser is favoriet bij de beste bookmakers? Die informatie lees je hieronder.

Wie maakt de meeste kans zondagochtend?

In zijn enige beslissingsoverwinning versloeg Wilder Bermane Stiverne om zijn IBF Heavyweight titel in 2015 te winnen. Hij heeft de titel 10 keer verdedigd. Met een eindpercentage van 98% heeft Wilder al zijn tegenstanders KO/TKO’d, behalve één. Velen beschouwen hem als de man met de hardste klappen in de bokswereld..Sinds de splitsing met Mark Breland werkt Wilder samen met Jay Deas, trainer en UFC-cutman Don House en sparring partner Robert Helenius, die zaterdagavond ook vecht.

Fury is de voormalige WBA-, IBF-, WBO-, IBO- en The Ring-kampioen nadat hij in 2015 Wladimir Klitschko versloeg. Wegens persoonlijke omstandigheden deed Fury slechts een jaar later afstand van de titels, omdat hij de onderhandelingen en de rematch clausule niet kon nakomen met Klitschko. Fury was op weg naar een beslissende overwinning tegen Wilder in hun eerste wedstrijd, totdat hij in de laatste ronde werd neergehaald Fury versloeg Wilder in 9 van de 12 ronden in dat gevecht. Sinds dat gelijkspel heeft Fury nog drie overwinningen behaald Zo werd Tom Schwarz verslagen en via een unaniem besluit gewonnen van Otto Wallin. De derde overwinning was de zege op Wilder. Toch is Fury twee keer goed ziek geweest het laatste jaar, maar schijnt hij nu topfit te zijn. De grote vraag is dan ook wie de bookmakers Nederland als favoriet zien voor dit gevecht.

fury vs wilder odds boksen

©Betcity

Is Fury of Wilder favoriet voor de titel?

Bij Betcity, de nieuwe bookmaker in Nederland waar je nu legaal kunt gokken is Tyson Fury de te kloppen man. Hij staat op 1.36. Deontay Wilder staat op 3.30 en dat is toch wel een flink verschil. De kans op een gelijkspel is wel heel erg klein en daar krijg je dan ook 23.00 voor. Wat je precies bij deze bookmaker kunt verwachten lees je in onze Betcity review. De link om direct met deze odds te wedden zie je hieronder. 

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.