UFC 261: Anthony Smith vs Jimmy Crute

Erik de Kort
22.04.2021

UFC Heavyweight vechters stappen zaterdag in de ring om ons te vermaken tijdens UFC 251 in de Vystasr Veterans Memorial Arena in Jacksonville, Florida. We hebben mooie odds gevonden voor dit grote gevecht.

De opkomst van Smith

Het seizoen 2020 begon dramatisch voor Anthony Smith. Hij verloor z’n tanden vlak voor een gestaakt gevecht vlak voordat Aleksandar Rakic Smith alle hoeken van de ring liet zien. Stapje voor stapje kon Anthony Smith zich na dit gevecht herstellen. Hij kwam terug tegen Devin Clark en lijkt nu in topconditie te zijn voor het gevecht tegen Smith. Het record van Smith staat op 33-16. Tweederde van zijn gevechten heeft hij dus gewonnen. De Muay Thai vechter heeft goede trappen die hij van veraf zou moeten gebruiken. Z’n tegenstander van zaterdag komt graag dichterbij en om afstand te houden zouden de trappen van Smith dus voor gevaar moeten zorgen. Het worstel aspect pakt soms goed uit maar vaak ook niet en dat is een risico voor dit gevecht. We kijken eens wat we weten van Jimmy Crute voor we de odds van de bookmakers België er bij pakken.

Jimmy Crute, een rising star?

De statistieken liegen er niet om. Jimmy Crute staat op 12:1. Het enige verlies was tegen Misha Cirkunov. De jonge Australier, slechts 25 jaar won al overtuigend van Michal Oleksiejczuk, Paul Craig, Sam Alve en Modestas Bukauskas. Crute heeft de combinatie tussen kracht en techniek en kan zich nu al tussen de betere vechters in deze gewichtsklasse scharen. Crute is een geweldenaar op de mat en het lijkt dan ook het doel te zijn om bovenop Smith te klimmen om zo de overwinning te claimen.

Alles wijst erop dat Crute “The Brute” voor de overwinning gaat om zijn record aan te scherpen en direct meer ervaring op te doen tegen vechters die al wat langer meegaan. Crute had moeite tegen Cirkunov en om eventueel met een titel aan de haal te gaan moet je ook van de slimmere, oudere gasten winnen. We pakken de odds van Bet777 erbij om te kijken of Crute hier favoriet is. Als Nederlander kun je niet bij Bet777 wedden op dit gevecht maar ons bookmakers Nederland overzicht geeft tal van alternatieven.

Anthony Smith - Jim Crute wedden UFC 261

© Bet777

Wie is er favoriet bij de bookmakers?

Het zijn onze Bet777 ervaringen en de goede odds die onze bij deze bookmaker brengen voor dit mooie UFC gevecht. In onze ogen is Jim Crute de favoriet voor zaterdagavond en dat wordt ook bij de bookmakers bevestigd. Crute staat op 1.46 terwijl Anthony Smith op 2.60 staat. Je kan hier ook wedden of je verwacht dat er meer (1.48) of minder (2.49) rondes dan 1.5 gevochten gaat worden. We hopen op een mooi gevecht, de odds zijn alvast zeer interessant!