Wedden op de Tweede Kamer-verkiezingen in Nederland 2021

Bob de Ronde
08.03.2021

Nu er niet zo heel veel voetbal aan de gang is, kunnen we ons verdiepen in andere leuke weddenschappen. Volgende week hebben we nog een lichtpunt in de politiek, waar er mogelijk nog odds voor worden voorzien. Lees hier over wedden op de verkiezingen voor de tweede kamer in Nederland, op 15, 16 en 17 maart 2021.

Hoe wedden op de verkiezingen in Nederland?

De vorige verkiezingen voor de Tweede Kamer in Nederland zijn inmiddels alweer 4 jaar geleden. Op 15 maart 2017 vonden deze plaats, en het werden ook de meest succesvolle verkiezingen in Nederland. Dan hebben we het niet per se over het resultaat ervan. Het succes of falen daarvan mogen jullie zelf bepalen, daarover doen we zelf geen uitspraken. Qua weddenschappen echter, werden er nooit zo veel afgesloten dan dat jaar voor NL verkiezingen. 

Je kan ook niet meer naast of om de politiek heen; zelfs al wil je het niet. Dat geldt ook opnieuw voor deze verkiezingen voor de Tweede Kamer. We zouden denken dat wedden op Thierry Baudet van de FVD weleens lucratief zou kunnen worden. Wij dus op zoek naar odds, maar toen stuitten we op een teleurstelling. De NL bookmakers bieden namelijk zo te zien geen enkele odds aan voor de NL verkiezingen 2021. Juist, hoe bepalen wij dan de grootste kanshebbers? We namen ook een kijkje bij de goksites België, maar ook daar geen geluk. Bij Circus bookmaker vonden we wel al een aantal odds voor andere verkiezingen.

Kanshebbers voor deze verkiezingen bij de bookmakers

Daar konden we dus niet op rekenen deze keer. Gelukkig is de media wel goed gedocumenteerd. Ze doen hun best in hun politieke schrijven, zo goed als wij dat doen als het op pakweg wedden op esports aankomt. We ontdekten dus alles over de favorieten en grootste kanshebbers. Ditmaal niet via de bookmakers, maar wel met hulp van de traditionele media.

Er zijn maar liefst 37 partijen waarop de Nederlanders kunnen wedden dit jaar. Daar zitten ook een heel aantal nieuwe kleinere partijen tussen. Naast de grote traditionele partijen die reeds een of meerdere zetels in de tweede Kamer hebben, zijn er dus nog heel wat andere favorieten onder deze politieke partijen. We laten de grote partijen eerst aan het woord, en nemen vervolgens een kijkje naar de favorieten onder de underdogs. Welke van de partijen maakt kans op een zetel, of zelfs meer?

Favorieten

Wie maakt de grootste kans op het meest aantal zetels in deze NL verkiezingen? De grootste partijen zoals we deze momenteel kennen, zullen opnieuws als winnaars hun zetels veroveren. Zo wordt tenminste verwacht. De huidige grootste partij, de VVD, wordt verwacht van hun aantal zetels nog te vermeerderen. Momenteel zijn er dat 39, en naar verwachting zullen er dus nog een zestal bijkomen.

De PVV en CDA, huidige tweede en derde grootste partijen, worden verwacht van elk een zetel verlies te maken. Ze zouden dus stranden op 18 en 17 zetels respectievelijk. D66, GL en SP zouden ook lichtelijk verlies maken. Het tweede grootste succes, naast VVD, wordt echter verwacht dit jaar voor de linkse PVDA. Naar voorspellingen zouden zij maar liefst een viertal zetels kunnen vooruitgaan, en daarmee substantieel meer stemkracht in de tweede Kamer verkrijgen.

Nieuwkomers: kanshebbers en underdogs

Code Oranje met lijsttrekker Richard de Mos zou een kanshebber zijn op een nieuwe zetel. Maar ook het Europees gezinde Volt maakt kans daarop. Verder zijn er nog de rechts gezinde partij JA21 en de socialistisch gezinde Bij1, die het beide tot de tweede Kamer zouden kunnen schoppen.

Dat zijn de vier grootste kanshebbers onder de nieuwkomers. Hoewel er ook sprake is van Splinter, LP, Jong, de BBB en de Piratenpartij, zien wij deze niet als overwinnaars uit de bus komen. Zeg echter nooit nooit, want mogelijks verrassen ze ons alsnog met een plekje in de Tweede Kamer, na deze NL verkiezingen 2021.

Wedden op NL verkiezingen 2021 met bonus

We zeiden het al eerder in ons artikel. Wie wil wedden op de NL elections voor de tweede kamer dit jaar, lijkt er wel aan voor de moeite. Nergens konden we odds ontdekken voor de NL verkiezingen, terwijl die vorige keer een degelijk succes vormden. De bookmakers zijn waarschijnlijk bezorgd om odds aan te bieden, mits de huidige kansspelwetgeving in Nederland. Legaal wedden in Nederland aanbieden is momenteel niet meer zo’n evidentie. Daar komt gelukkig snel verandering in, vanaf oktober dit jaar.

Ook een bookmaker bonus voor de NL verkiezingen lijken er dus vanzelfsprekend niet in te zitten voor 2021. Nochtans vinden we al wel noteringen terug voor pakweg de verkiezingen in VK weddenschappen. Bij Circus vonden we deze – ontdek alles over deze bookmaker in onze Circus ervaringen. Ook de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2024 zijn daar al terug te vinden.  Aanmelden bij Circus kan rechtstreeks via de knop.