Wie gaat de Waalse Pijl 2021 winnen?

Jeroen van den Berg
20.04.2021

Traditiegetrouw staat na de Amstel Gold Race de Waalse Pijl op het programma. Een schitterende finish op de muur van Hoei is waar de verschillen gemaakt moeten worden. Wie heeft de sterkste benen in deze koers in Wallonië?

Ex kampioenen aan de start

Vorig jaar won Marc Hirschi, maar het is met name de 41-jarige Spanjaard Valverde waar iedereen het over heeft. Valverde heeft al vijf keer deze klassieker op zijn naam geschreven. Er zijn weinig renners die daarbij in de buurt komen. Julian Alaphilippe staat op twee overwinningen, hij won in 2018 en 2019 achtereenvolgens La Flèche Wallonne. De grote vraag is dit jaar of Valverde en Alaphilippe als kanshebbers worden gerekend.

Op de fotofinish van de Amstel Gold Race van afgelopen zondag ging het opnieuw tussen Wout van Aert en Matthieu van der Poel. Toch hebben beide rivalen aangegeven zich te focussen op Parijs-Roubaix. In totaal werd de Waalse Pijl 38 keer door een Belg gewonnen van de 84 keer dat deze gereden werd. Tien keer won een Italiaan en net zo vaak won een Franse renner. Nederland won (verrassend) genoeg slechts een keer. Dat was in 1976 toen Joop Zoetemelk won.  Wie de goksites België als favoriet zien, bekijken we zo. Eerst zullen we onze kanshebbers aan je voorleggen.

Welke renners maken volgens ons een kans?

De Waalse Pijl is altijd een speciale klassieker. Het venijn zit hem in de staart. Na de start in Charleroi volgt een parcours van 193,6 kilometer lang. Er zijn in totaal twaalf beklimmingen. De Côte d’Ereffe, de Côte de Chemin des Gueuses en de Mur de Huy worden meerdere keren beklommen. De laatste zestig kilometer gaat het stijl op en af met drie korte klimmen achter elkaar. Daar zullen de verschillen worden gemaakt. Kijkend naar de vorige winnaars, moeten we natuurlijk Alaphilippe tippen als mogelijke winnaar.

Primosz Roglic heeft nog nooit de Mur de Huy bestegen maar wordt toch ook getipt als kanshebber na de zege in het Baskenland. Een andere naam om in de gaten te houden is Tom Pidcock die een sterk seizoen kent. Hij werd vorig seizoen als derde in de Strade Bianche en Kuurne- Brussel- Kuurne en won dit jaar natuurlijk de Brabantse Pijl 2021. Als Pidcock goed is kan hij wat ons betreft de verrassing van deze editie worden.  We gaan kijken wat de odds zijn bij de beste bookmakers.

Wedden op de waalse pijl 2021

© Betway

De bookmakers favorieten voor La Fleche Wallone 2021

Van de bookmakers die de Waalse Pijl aanbieden, is het Betway met de beste noteringen. Onze Betway ervaringen staan natuurlijk ook voor je klaar. Primosz Roglic is de grote favoriet met 3.50 keer je inzet voor de zege in de Waalse pijl. Julien Alaphilippe volgt op 4.50 en Tom Pidcock staat op 6.50. Alejandro Valverde die dus al vijf keer eerder won staat op 17.00. Dan zien we Tadej Pogacar nog als vierde favoriet staan met zeven keer je inleg. De Waalse Pijl start om 11.15 op woensdag, we wensen je veel wedplezier, maar dat moet met deze odds vast wel lukken.

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.