Wedden op de algemene verkiezingen in Verenigd Koninkrijk

Jeroen van den Berg
24.12.2020

Nu er even wat minder voetbal is, kunnen we ons licht schijnen op andere interessante weddenschappen. Een voorbeeld hiervan zijn de generale verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk. Hier lees je alle ins en outs.

Hoe werken de verkiezingen in de UK?

Nee, Boris Johnson is niet afgestapt in Engeland en het is nog geen tijd voor een nieuwe minister-president in het Verenigd Koninkrijk. Het zijn de generale verkiezingen en die vinden traditioneel plaats op donderdag. Donderdag 31-12-2020 is er dus opnieuw zo’n verkiezing en wordt er bekend wie de leiders gaan worden van de Labour partij, de conservatieven, de liberaal-democraten, de groene partij en de Brexit Party (ja die bestaat!).

Ook wordt er in Schotland gestemd op een nieuwe eerste minister. Er zijn een flink aantal weddenschappen die lopen en je kunt naar hartenlust inzetten op jouw favoriete politicus in de UK. Het werkt allemaal net even wat anders dan in Nederland en België maar dat neemt niet weg dat het wedden op de nieuwe leiders in de UK niet hartstikke interessant is.

 

Je kunt bijvoorbeeld kiezen wie de nieuwe leider wordt van de Labour partij, of welke partij de meeste zetels pakt op 31 december, als je denkt te weten wie de Schotse PM gaat worden kun je ook hierop inzetten. De bookmakers bieden goede odds en geven je tal van wedmogelijkheden. We zullen er een aantal bespreken en gaan over de favorieten.

De kanshebbers voor deze verkiezingen bij de bookmakers

Juist omdat er zoveel wedmogelijkheden zijn, zullen we de belangrijkste weddenschappen en de meest interessante er voor je uitpakken. We pakken als eerste de odds erbij van welke partij de meeste zetels gaat pakken. Hier kan je kiezen tussen “Conservative” die op 1.74 staan of Labour (2.05). Dit zijn de twee topfavorieten. Er zijn nog meer partijen zoals de Liberaal-Democraten (67.00) of de Brexit Party of the Green Party die beiden op 101 keer je inzet staan.

Wil je wedden op wie de nieuwe leider wordt van de Labour partij dan kan dit ook. Hier liggen de verschillen wat dichter bij elkaar. Favoriet voor deze verkiezing is Angela Rayner met 6.00 gevolgd door Andy Burnham me 7.00. Burgemeester van Londen Sadiq Khan staat op 9 keer je inzet en wordt gezien als gevaarlijke outsider.

Als je alvast denkt te weten wie de nieuwe Schotse Prime Minister wordt dan zie je hier zeer goede odds voor terug bij Speedybet die ook de Speedybet bonus voor je klaar heeft staan. Kate Forbes heeft de beste papieren als we de bookmakers moeten geloven met 5.00 als ze wint. Angus Robertson volgt hier kort achter met 5.50 en John Swinney maakt de top drie compleet.

uk general elections odds 31-12-2020

©Fastbet

Wedden op de verkiezingen met een mooie bonus

Bij zowel Speedybet als Fastbet kun je dus goed inzetten op de General Elections en krijg je bovendien ook nog eens een mooie bonus. Die van Speedybet levert je tot € 200 extra bij je eerste storting en heeft zeer voordelige voorwaarden. Je leest er alles over in onze Speedybet review.  Ook de Fastbet bonus geeft je tot € 200 extra. Beide bookmakers bieden wel alleen Trustly als stortingsmogelijkheid aan, maar dat heeft ook zo z’n voordelen!

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.